снимка Kremlin.ruПредседателят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен-ун свика

...
снимка Kremlin.ruПредседателят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен-ун свика
Коментари Харесай

Ким Чен-ун свика Политбюро на ЦК

снимка Kremlin.ru

Председателят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен-ун свика съвещание на Политбюро на Централния комитет на работническата партия на Корея, с цел да разиска битката против разпространяването на ковид и последствията от тайфуна. Това заяви организация ЦТАК, написа News.bg.

" На срещата бяха начертани незабавни ограничения за попречване на вреди от тайфуна заради обстоятелството, че в интервала от 26 до 27 август всички региони на Корея <...> пострадаха от мощен ураган ", се споделя в известие на организацията.

Участниците в срещата обърнаха особено внимание на отбраната на жителите на засегнатите провинции от бедствието и минимизиране на вредите върху селското стопанство.

Отбелязва се, че на срещата бяха разисквани и " някои от минусите на карантинните ограничения ", въведени за битка с разпространяването на пандемията на ковид. Политбюро взе редица решения за битка с тези дефекти и усилване на отбраната против разпространяването на инфекцията.

От края на юли проливни дъждове продължиха в северната част на Корейския полуостров, а на 6 август през КНДР мина ураган. Най-големи вреди са нанесени на централните и южните провинции. Властите в Пхенян чакат нови естествени удари.

От края на януари Пхенян предприе неотложни ограничения за отбрана против разпространяването на ковид, който включваше затваряне на граници, закриване на учебни заведения и налагане на национална карантина. Според формалните данни в КНДР не е регистриран нито един случай на коронавирусна зараза.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР