Снимка: Кирил Домусчиев, фейсбукПредседателят на КРИБ Кирил Домусчиев написа гневен

...
Снимка: Кирил Домусчиев, фейсбукПредседателят на КРИБ Кирил Домусчиев написа гневен
Коментари Харесай

Кирил Домусчиев: Мафията и корупцията пак ни превзеха. Всичко, което постигахме с протестите през 2015 година, отиде в канала

Снимка: Кирил Домусчиев, фейсбук

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев написа ядосан коментар час откакто Васил Велев, ръководител на Управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), разгласява яростно послание против упралението на енергетиката.

" Абсолютно си прав, Васко! Безхаберието, енергийната мафия и корупцията отново ни превзеха! После прави стопанска система?! Как? За какво да влагаме? За да пълним джобовете на измамниците?!Всичко, което постигахме с митингите през 2015 година, отиде в канала. Само в границите на месец! Аз персонално няма да отивам на среща с управлението на БЕХ. С тези хора няма какво да си кажем ", написа Домусчиев. 

Ето и постът на Васил Велев:

" Кой и в чия изгода ръководи българската енергетика?Безпределни тъпанари или енергийна мафия?Или става дума за бойкот?От началото на август България е с най-скъпата електрическа енергия в Европа! (Не броим Гърция, тъй като там има специфичност поради хилядите острови)

1. Потреблението на електрическа енергия през лятото т.г. в България е сред 2,8 хиляди и 5,2 хиляди мегавата (при конфигурирани мощности от над 10 хиляди мегавата). НЯМА дефицит на мощности.

2. Държавния Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " работи с 1/4 от потенциала си, (разполагайки с личен състав за 6/4, като за всеки един от над 2000 служащи и чиновници семействата и бизнеса заплащат по над 4000 лв. месечно). Като цените са над себестойността и надалеч над променливите разноски!

3. Изнасяме обилни количества електрическа енергия, освен това на по-ниски цени от тези, на българската борса!

4. Не сме обединили пазара ден напред с румънския и от там със западноевропейския, който е с по-добри цени, само че побързахме (въпреки възраженията на бизнеса) да се обединим със скъпия гръцки пазар.

От 1,2,3 и 4 (а може да се продължи и с 5.6.7...) следва, че българската енергетика не се ръководи в полза на българските жители, семейства и предприятия!

Министрество на енергетиката, ЕХ, Топлоелектрическа централа " Марица изток " 2!

 



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР