Снимка: Канал3БСП и ГЕРБ си размениха остри реплики и декларации

...
Снимка: Канал3БСП и ГЕРБ си размениха остри реплики и декларации
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП се скараха заради младежия форум в София

Снимка: Канал3

Българска социалистическа партия и ГЕРБ си размениха остри реплики и заявления за чалготеки, полуголи танцьорки и безвъзмезден алкохол по отношение на Европейската младежка конференция, извършена в София от 17 до 19 април в границите на европредседателството, написа Канал3.бг. 

В началото на седмицата членовете на юношески организации се оплакаха, че на младежкия конгрес се предложил безвъзмезден алкохол и имало полуголи танцьорки.

“Не си ли давате сметка, че тази конференция бе следващата пропусната опция властимащите да поговорят намерено с българските младежи и да показват и сравнят проблемите им в европейския подтекст ”, съобщи в декларация депутатката от " Българска социалистическа партия за България " Весела Лечева от парламентарната естрада.

 

" Министрите Красен Кралев и Лиляна Павлова няма да си подадат оставките макар организационния гаф и неуспех с младежката конференция, само че дължат огромно опрощение ", прикани 5-кратната международна шампионка по спортна пукотевица.

 

" Тази конференция унищожи работата на генерации преди нас. Унищожи труда на няколко поколения младежи и сподели цялостно неуважение към младежите въобще ", възмути се Лечева, съгласно която конференцията била " учебникарски образец за това какво не е включване на младежите в Европа. 

 

" Очевидно е, че с тази организация държавното управление се провали. Такива обществени оценки не се дават постоянно. Не го споделяме със зложелателство, тъй като петното не е единствено за ръководещите, а за България “, сподели Лечева. " Не си ли давате сметка, че младежите желаят да се приказва с тях, а не вие да им говорите. Те желаят разговор, а вие разговаряте с изречения, взети от чалготеките “, добави Лечева. 

 

“Именно нещо толкоз значимо за младежите и Европа бе въвлечено в мрежата от неистини и интриги на Българска социалистическа партия ”, реагира  на конференция в Народно събрание ръководителя на младежката организация на ГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев.

 

По думите му форумът се провел извънредно сполучливо, само че тяснопартийно ангажирани хора, като Мина Кутева - член на управителния съвет на Националния юношески конгрес, която била и щерка на депутата от опозицията Антон Кутев, имали общо с направените внушения.

 

Според него опозицията просто не можела да елементарни следващия триумф на ГЕРБ по време на председателството. “Така единствено подронват престижа на институциите и страната, с цел да могат просто да кажат - Ето! Провалихме се! ”, добави Георгиев.

" С тази си позиция Младежкото Българска социалистическа партия удостоверява, че това е една преднамереност, водена политика, която очерня триумфите в бранш " Младеж “ по време на Българското председателство ", реагира и Петър Младенов, шеф на отдел в Дирекция " Младежки политики “ в Министерството на младежта и спорта.

" Освен, че очернят триумфите, те нищо не са създали. Критикуват, вместо да вършат нещо систематично за младежите “, разяснява той и регистрира, че  " младежите на конференцията, които бяха над 250, имаха пряк разговор с комисар Тибор Наврачич, който дава отговор за младежта, и с министър Красен Кралев в продължение на 1 час “.

" Българска социалистическа партия ги боли, тъй като конференцията е сполучлива и държавното управление на Бойко Борисов се бори за по-доброто осъществяване на младите ", заключи Галя Василева от ГЕРБ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР