Снимка: Канал 3Родителите на деца с увреждания, техните близки и

...
Снимка: Канал 3Родителите на деца с увреждания, техните близки и
Коментари Харесай

Майките на деца с увреждания излизат на протест

Снимка: Канал 3

Родителите на деца с увреждания, техните близки и жители излизат на огромен митинг пред Министерски съвет в 17:30 часа. Те ще потърсят отговорност от премиера Бойко Борисов за какво проблемите им не се вземат решение към този момент над десетилетие.

 

Законът за хората с увреждания ще обиколи стремително нужните институции, с цел да влезе в Народното събрание в края на идната седмица и да бъде прегледан в пакет със Закона за персоналната помощ. Затова се споразумяха през вчерашния ден държавното управление, протестиращите майки и националните организации на хората с увреждания. Въпреки това, митинг през днешния ден ще има, написа Канал 3.бг.

Подписаното съглашение планува въвеждане на някои ограничавания в закона за персоналната помощ - негови консуматори ще бъдат единствено лица с 90 и повече % понижена продуктивност и право на непозната помощ, а за децата ще се позволява и 50 % степен на увреждане, само че в случай че имат право на непозната помощ. Ще има и предел на часовете - до 8 дневно. Новият вид на Закона за хората с увреждания ще бъде разискван на съвещание на Съвета за интеграция на хората с увреждания този четвъртък, а по-късно ще мине през Тристранния и Министерския съвет, с цел да стигне до Народното събрание идващия петък. Той планува месечна финансова помощ за хората, съгласно степента на увреждане и правото на непозната помощ, а изплащането на средствата ще стартира от началото на 2019 година, изясни общественият министър Бисер Петков. Нов миг е разписването на персоналната помощ в него.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР