Снимка: Канал 3Водата по българското Черноморие е чиста. Това установи

...
Снимка: Канал 3Водата по българското Черноморие е чиста. Това установи
Коментари Харесай

Ангелкова: Водата по българското Черноморие е чиста

Снимка: " Канал 3 "

Водата по българското Черноморие е чиста. Това откри инспекцията, която направи министъра на туризма Николина Ангелкова.  Всички заведения на северния плаж в курорта са включени в канализационната система и няма нерегламентирано изхвърляне на мръсни води в морето, оповестява " Канал 3 ".

 

Трета ревизия мина през на северния плаж на Слънчев бряг от началото на летния туристически сезон. Освен водата се ревизираше и условието за обезпечаване на 50% свободен достъп до плажната линия.  

" Водата по Българското Черноморие е чиста и туристите могат да се насладят пълноценно на почивката си. Днес още веднъж го потвърдиха инспекциите, които направихме в Слънчев бряг, Поморие и Несебър. 63 взаимни инспекции са създали Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас и Варна, с РЗИ непрестанно ревизираме, т взимат пробите от морето. Ние въпреки това изискахме да се ревизира дали заведенията които виждаме на територията на морския плаж са заустени и в съответната канализация. Това което установихме е че няма заведения които да имат нерегламентирано заустване ”, разгласи Николина Ангелкова.

От министерството на туризма наблюдаваха и дали има указателни табели по плажа. Регулярните инспекции на водата са на 2 седмици, в случай че няма подадени сигнали.

" Пробите които са изследвани са 222 от началото на годината, тествани са 83 плажа, 47 зони за къпане. В тези 47 зони за къпани които са избрани в действителност ние сме открили в 48% чудесно качество на водите, и в останалите 52% сме открили положително качество ", изясни доктор Георги Паздеров – шеф РЗИ Бургас.

Четирите плажа, които предходната година имаха проблеми с мръсна вода, тази година са чисти. И проблеми няма на никое място.  

" Започва модернизацията на пречиствателната станция с рационализация на Приморско и Китен, тъй че за идващото лято ще е прелестно. Това лято е добре, няма превишаване ”, разгласи инж. Тонка Атанасова – шеф Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас.

17 са канално-помпените станции в Слънчев бряг, Несебър и Тънково, които препомпват водите в новата пречиствателната станция на Равда. От екоинспекцията прецизираха че следва по същия метод да се водят и водите на Ахелой и Каблешково.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР