Снимка: Канал 3Не мога да приема спекулации и неверни твърдения.

...
Снимка: Канал 3Не мога да приема спекулации и неверни твърдения.
Коментари Харесай

Фандъкова: Не приемам спекулации и неверни твърдения от политически сили и привържениците им

Снимка: " Канал 3 "

Не мога да приема спекулации и погрешни изказвания. Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова в коментар на множеството рецензии, които се изсипаха върху общината по отношение на ремонта на емблематичната за столицата ул. " Граф Игнатиев " и градинката пред църквата " Свети седмочисленици ", оповестява " Канал 3 ".

Критиките прераснаха в митинг пред Столична община, проведен главно от ДСБ и " Демократична България ", който прерасна в конфликти с полицията, показна конференция тъкмо до ремонта бе дадена и от столичната организация на Българска социалистическа партия.

" Много спекулации чух през последните дни. Разбира се жителите имат правото да се интересуват и да дават своето мнение. То е значимо за мен. Но спекулации от политически сили и техни последователи не мога да приема, когато става въпрос за погрешни изказвания ", съобщи Фандъкова.

" Затова във връзка с осъществяването, материалите и качеството на осъществяването към този момент разпоредих надзор на контрола. Понеже доста се приказва за ремонт на ремонта, когато в действителност ремонтът не е завършил, аз разпоредих надзор на контрола. Поканила съм способени представители на Университета по архитектура и геодезия. Те към този момент бяха на обекта, направиха първите огледи. Ще разгадавам на тях, както във връзка с спомагателни разбори на материалите в лабораторията на УАСГ, по този начин също и във връзка с метода на осъществяване ", разгласи тя.

Кметът изясни, че има и забележки към компаниите, осъществяващи контрол, и към този момент е подхванала ограничения против тях.

  " Но аз имам съществени бележки по повод осъществяването на дилемите на строителния контрол. Вече ги глобих със 100 хиляди лв.. Това е първата и последна глоба, тъй като идната стъпка е преустановяване на контракта. Казала съм им какво чакам от тях - експерти, специалисти, инженери, които да са непрестанно на обектите. И сега там има хора. Но аз желая авансово те, гледайки осъществяването, да връщат навреме компанията, в случай че не се оправя добре “, сподели още столичният кмет.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР