Снимка: жителите на Добрева чешмаПодписка на жители от местност Добрева

...
Снимка: жителите на Добрева чешмаПодписка на жители от местност Добрева
Коментари Харесай

Жители от Добрева чешма: Недоумяваме защо община Варна продължава упорито да бъде сляпа и глуха за нашите проблеми

Снимка: жителите на " Добрева чешма "

Подписка на поданици от околност " Добрева чешма " във Варна до Общински съвет и кмета на града Иван Портних слага въпроси за дългогодишните проблеми, които имат живущите в региона: липса на водоснабдяване, канализация, път, улично осветяване, достъп до публичен превоз и транспортиране на битовите боклуци, съобщи морето.бг .

Ето какво гласи тя:

" Уважаеми господин Портних,

Ние, жителите на околност Добрева Чешма 4 и 5, организирахме и организирахме заседание, състояло се на 31.05.2020г. След разискване на наболелите проблеми на региона, бе взето решение да бъде направена актуалната подписка, целяща да притегли Вашето внимание, с което се надяваме Община Варна най-накрая да вземе отношение.

Местност Добрева Чешма 4 и 5 става все по-населена – все още непрекъснато живущи в региона са стотици фамилии, като техният брой се усилва безусловно ежеседмично – от ден на ден хора избират региона за техен нов дом. Всички те, както и ние, живущите в региона от дълго време, сме принудени да се сблъскваме с едни от най-лошите улици на територията на Община Варна: естествена пътна настилка не съществува – пътят е изровен, с големи дупки. Ежедневно всички ние амортизираме колите си, пробвайки се да отидем на работа заран и да се върнем по домовете си вечер. Алтернатива няма – единствената автобусна спирка, ситуирана покрай региона, е на километър разстояние от най-близките къщи. Наред с този голям проблем съществува и различен, не по-маловажен: неналичието на водоснабдяване. Въпреки съществуването на магистрални водопроводи, минаващи през или наоколо до региона, не съществува даже и симптом на желание на локалното В и К сдружение да направи нещо по въпроса. Това е неприемливо за нашата околност, която от много време към този момент е част от Район Приморски. Преди месеци бе оповестен план за възобновяване и развиване на редица местности на град Варна, част от които не са по-населени от Добрева Чешма 4 и 5, само че нашият регион не бе включен в плана, макар близостта си до магистралния тръбопровод.

Редовно сметоизвозване в околност Добрева Чешма 4 и 5 не съществува – закъсненията постоянно са в границите на дни и даже седмици. Това, в композиция с извънредно незадоволителният брой контейнери (предвид огромния брой непрекъснато живеещи хора) постоянно води до струпване на боклуци.

На събранието от 31.05.2020г. всички постигнахме единодушие, че най-сериозните проблеми на околност Добрева Чешма 4 и 5 са неналичието на естествен път и улично осветяване, както и неналичието на водоснабдяване. Неналичието на питейна вода извънредно доста затруднява естественият темп на живот – самичък разбирате, че ежедневните битови потребности и действия са немислими без обикновено водоснабдяване. При положително предпочитание от страна на институциите, този проблем може да бъде решен в границите на месеци.

Това не е първата подписка, проведена от нас, жителите на региона. Преди повече от половин година сходна подписка бе подадена при кмета на Район Приморски, госпожа Петя Проданова. След редица диалози, водени с нея както преди, по този начин и след показване на предходната подписка, резултат няма.

Г-н Портних, всички ние, живущите в региона, си плащаме налозите, които напълно не са ниски. За нас е мистерия къде отиват тези пари. Недоумяваме и за какво Община Варна продължава настойчиво да бъде сляпа и глуха за нашите проблеми с пътя и водоснабдяването. Напомняме още един път, че регионът става все по-населен, надлежно изложените на Вашето внимание проблеми се задълбочават с бързи темпове. Не е обикновено в ХХI-ви век, част от един от влиятелните (поне на хартия) региони на Варна да не е водоснабден и да липсва даже съществена пътна артерия с естествена настилка (ул. Орфей, основната улица на околност Добрева Чешма 4, безусловно наподобява на лунен пейзаж, в което самичък можете да се уверите – колите едвам я преодоляват ежедневно).

Ние, жителите на околност Добрева Чешма 4 и 5, настояваме за Вашето отношение по тематиката. Очакваме Вашият отговор на актуалната подписка в двуседмичен период. Ще приемем само решение най-малко на двата съществени казуса, обвързано с съответни периоди. В случай, че получим следващият незадоволителен отговор от страна на Община Варна, в частност от Вас, ще предприемем следните дейности:

- Организиране на всеобщ митинг, включващ отклонение на трафика по път Варна-Кичево през околност Добрева Чешма 4 и 5;

- Преди и по време на митинга ще бъдат поканени оптимален брой български медии – електронни, печатни и телевизионни. Всички те ще имат опцията да отразят при какви условия са принудени да живеят стотици поданици на влиятелния Район Приморски – част от морската столица на България, както и до каква степен и дали общината и съответните институции имат отношение към наболелите проблеми, изтъквани от години от живущите в региона.

Всички ние откровено се надяваме да бъде взето съответно и навременно решение на двата най-сериозни казуса на региона – неналичието на естествен път и водоснабдяване, които пречат на всички поданици на околност Добрева Чешма 4 и 5 да водят естествен метод на живот. Разбираме, че Община Варна не разполага с неизчерпаеми запаси, само че сме уверени, че решение на тези проблеми може да се откри, за което настояваме. "

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР