Снимка izvestia29.ruВзривното устройство, избухнало днес в областното управление на руската

...
Снимка izvestia29.ruВзривното устройство, избухнало днес в областното управление на руската
Коментари Харесай

Тийнейджър се взривил в сградата на ФСБ в Архангелск

Снимка izvestia29.ru

Взривното устройство, избухнало през днешния ден в регионалното ръководство на съветската Федерална работа за сигурност /ФСБ/ в Архангелск, е било импортирано в постройката от 17-годишен локален гражданин, умрял при гърмежа. Това заяви федералното разследване, съобщи ТАСС, представена от dnes.bg.

``
реклама

По предварителни данни младежът е употребявал самоделно устройство.

Самоличността му е открита, се споделя в известието, в което няма детайлности за причинителя.

Ранени са трима чиновници от локалния клон на ФСБ. На местопроизшествието работят следователи и криминалисти, които разпитват очевидци и събират материали за експертизи.

Образувано е наказателно дело за терористичен атентат и нелегално носене на муниции, написа Българска телеграфна агенция.

Делото ще бъде разследвано от централния уред на Следствения комитет в Москва, който ще изследва кръга от познати на младежа и възможните му претекстове, съобщи за ТАСС говорителката на федералното разследване Светлана Петренко.

По-рано Антитерористичният комитет на Русия заяви, че мъжът самичък е внесъл в постройката избухналото взривно устройство. Първоначалните данни сочат, че този човек е влезнал в постройката и е извадил от чантата си непостоянен обект. Последният е избухнал в ръцете му и мъжът е бил смъртоносно ранен, съобщи комитетът в официално съобщение.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР