Снимка: iStock by Getty Images Страните, които са възприели по-прогресивна

...
Снимка: iStock by Getty Images Страните, които са възприели по-прогресивна
Коментари Харесай

Изследване: Вейпингът не отваря вратата към пушенето

Снимка: iStock by Getty Images

" Страните, които са възприели по-прогресивна позиция по отношение на електронните цигари, не регистрират нездравословно влияние върху равнищата на тютюнопушене. Ако не друго, резултатите демонстрират, че по-вероятно е в тези страни електронните цигари да са заместили цигарите, които са надалеч по нездравословният избор на пушача ", показва и съавторът на изледването проф. Лион Шахаб, клиничен психолог от Юнивърсити Колидж Лондон. Има потребност от още данни, с цел да стане ясно какъв е мащабът на прехода от горими към негорими тютюневи произведения, сочи анализът на специалистите по публично здраве.

Разпространението на пушене на цигари, електронни цигари и цигари или единствено приложимост електронни цигари измежду възрастни (на 16+) в Англия сред 2010 година и 2023 година
Снимка: Е-cigarette Summit

Пробивът в битката с тютонопушенето на Англия

Снимка: iStock by Getty Images

В последните години вейпингът направи същински пробив в британските услуги за прекъсване на тюнюнопушенето. От началото на годината на Острова е в ход всеобща акция " Замени, с цел да спреш ", в която държавното управление дава безвъзмездни вейпове на 1 млн. души, с цел да ги подтиква да спрат цигарите. Това се случва на фона на 13% пушачи, 60% от които желаят да кажат " Стоп " на нездравословния табиет. Статистиката в Обединеното кралство демонстрира, че 95% от опитите за това са несполучливи, в случай че не се случват с поддръжка и завръщането към дима е реалност след по-малко от година.

" Един от основните моменти за положителните резултати във Англия е, че на електронните цигари не се гледа като на предписана терапия, а като на потребителски артикул, който прилича навиците на пушача, само че е с 95% по-малко нездравословен. Много е значимо също, че прекосяването на вейпинг за пушачите към този момент не е единствено опция, само че и подкрепена от държавното управление процедура ", споделя клиничният съветник от организацията " Нов никотинов алианс " Лиз Рос, наблягайки, че няма по-вредни тютюневи артикули от цигарите и другите горими артикули.

" Трябва да комбинираме най-хубавия с най-популярния метод да се откажат цигарите - по-малко нездравословният метод за банкет на никотин с електронните цигари. Ако изборът е сред пушене и вейпинг, изберете вейпинг. Ако изборът е сред вейпинг и чист въздух - изберете чистия въздух ", уточни по време на международния конгрес Мартин Докрел, началник на Програмата за надзор на тютюнопушенето към някогашната Агенция за публично здраве на Англия (Public Health England).
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР