Снимка: ИнстаграмБанан, залепен с тиксо на бяла стена, беше предложен

...
Снимка: ИнстаграмБанан, залепен с тиксо на бяла стена, беше предложен
Коментари Харесай

Продадоха за 120 хил. долара банан, залепен с тиксо на стена

Снимка: Инстаграм

Банан, залепен с тиксо на бяла стена, беше препоръчан за продажба по време на събитието Art Basel Miami Beach на цена от 120 хиляди $.

Според уеб страницата Artnet две от трите версии на творбата към този момент са продадени, като цената на последния останал образец е скочила до 150 хиляди $.   

Творбата, основана от Маурицио Кателан, беше показана от Perrotin - изложба за модерно изкуство, учредена в Париж, която има дългогодишни връзки с италианския създател, предава CNN, представен от profit.bg.

Това е първото присъединяване на Кателан в ревю, отдадено на изкуството от 15 години насам, показват от галерията.

Кръстена „ Комик ”, творбата включва банан, платен от магазин за хранителни артикули в Маями, и парче тиксо. Композицията има три разновидността, като всеки един е препоръчан за продажба.

Преди творбите да бъдат продадени, създателят на галерията Емануел Перотин показва, че бананите са „ знак на световната търговия - нещо, което може да се одобри двузначно, както и класическо устройство за комизъм ”, добавяйки, че актьорът трансформира движимости в неща, които генерират както приятност, по този начин и рецензия.

За купувачите обаче не са планувани специфични указания какво да вършат, когато бананът стартира да гние.

Според известие до медиите от Galerie Perrotin италианският актьор е имал тази концепция от година.

„ Тогава Кателан мислеше за статуя във формата на банан. Всеки път, когато пътувал, вземал банан със себе си и го окачал на стената в хотелската си стая, с цел да черпи ентусиазъм.

Той изработил няколко модела: първия от смола, по-късно от бронз и най-после от пъстър бронз ”, показват от галерията. В резултат на тези опити, Кателан решил да употребява същински банан.

Италианският човек на изкуството е прочут със статуи, които се опълчват на известната просвета. Една от творбите му – тоалетна от 18-каратово злато на стойност към 6 млн. $, влезе в новините, откакто беше открадната от двореца Бленъм в Англия.

Тоалетната, озаглавена „ Америка ”, беше част от изложбата на име „ Победата не е опция ”.

Петима души бяха задържани по отношение на кражбата. Въпреки че беше оповестена премия за връщането на тоалетната, и до момента тя е в неопределеност.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
НАПИШИ КОМЕНТАР