Снимка Инстаграм/Кристиан ЕриксенПетел продължава да следи какво се случва с

...
Снимка Инстаграм/Кристиан ЕриксенПетел продължава да следи какво се случва с
Коментари Харесай

Имплантират дефибрилатор на Ериксен, няма да може да играе в Италия

Снимка Инстаграм/Кристиан Ериксен

" Петел " продължава да следи какво се случва с Кристиан Ериксен, който се възвръща в болница, откакто колабира на терена в 43-тата минута на мача на Дания с Финландия от Еврло 2020.

На футболиста от националния тим на Дания Кристиан Ериксен ще бъде вградено особено устройство - дефибрилатор за кардиовертер (ICD), който ще следи и контролира ритъма на сърцето, откакто той получи сърдечен арест по време на мача от Евро 2020 против Финландия в събота. Това значи завършек на кариерата му както в Интер, по този начин и в Италия въобще, тъй като в страната е неразрешено дейни спортисти да имат такова нещо.

Ериксен припадна на терена малко преди почивката и единствено бързата интервенция на медицинския екип на стадион " Паркен " в Копенхаген избави живота му. В момента той се възвръща в болница.

" След като Кристиан мина през разнообразни проучвания на сърцето, беше решено, че той би трябвало да получи ICD ", заяви лекарят на датския народен тим Мортен Бьозен.

Имплантируемият дефибрилатор за кардиовертер (ICD) е малко устройство, което следи и контролира ритъма на сърцето и се употребява при грижа при някои типове аритмии. Когато устройството открие избран вид несиметричен пулс, специфичният генератор изпраща електрически импулси до сърдечния мускул, които поправят сърдечния темп. Подобно нещо носи и Дейли Блинд от Аякс, който сега е на финалите с отбора на Нидерландия. В Италия обаче това е неразрешено, което значи, че ако Ериксен изобщо продължи да играе, няма да е на Апенините, написа Sportal.bg. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР