Снимка: Илон Мъск, ИнстаграмОт скоро той вече е най-богатият в

...
Снимка: Илон Мъск, ИнстаграмОт скоро той вече е най-богатият в
Коментари Харесай

Мъск реши да разпродаде цялото си имущество заради заселването на Марс

Снимка: Илон Мъск, Инстаграм

От скоро той към този момент е най-богатият в света. Какво реши да направи Мъск:

Най-богатията човек в света Илон Мъск реши да разпродаде цялото си имущество поради заселването на Марс, написа Business Insider.

Основателят на SpaceX и Tesla изясни, че строителството на град на друга планета изисква обилни капиталовложения. Другата причина е за разпродажбата е, че той желае да показва какъв брой сериозен е когато приказва, че ще заселва хора на Марс.

Няма да си оставя нищо скъпо от финансова позиция отвън акции в фирмите ми, изясни Мъск. И добави: Като възникне напрегната обстановката ще съм във фабриката или офиса, няма да се блазня с други разноски за пътешествия или развлечения. Сигурно ще ми би трябвало жилище, само че мога да наема.  

Заради внезапното повишаване на акциите на Tesla, Мъск оглави класацията на най-богатите преди седмица със положение от 185 милиарда $. Така изпревари първия в класацията през последните 3 години – притежателят на Amazon Джеф Безос.

В края на 2020 година Мъск съобщи, че възнамерява да построи на Марс самостоятелен град, животът на който няма да зависи от Земята. Там няма да се съблюдават земните закони, а ще бъде организиран на правилата на самоуправлението, на „ положителната воля “. До 2050 година предприемачът възнамерява да прати на Червената планета близо 1 милион индивида.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР