снимка и видео: Изправи се.БГБорисов обеща през 2015-а 35 млн.

...
снимка и видео: Изправи се.БГБорисов обеща през 2015-а 35 млн.
Коментари Харесай

Мая Манолова на Аспарухов мост във Варна: Преди 5 години Борисов обеща 35 милиона за ремонт, досега са от пуснати 5

снимка и видео: Изправи се.БГ

Борисов даде обещание през 2015-а 35 млн. лева за ремонт да Аспарухов мост във Варна. До момента за задачата са отпуснати единствено 5 милиона, това напомни във Варна водачът на „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова. „ Щом има 1,7 милиарда лева за асфалт, би трябвало да откри и 30 млн. лева за ремонт на Аспаруховия мост “, съобщи тя.

Мая Манолова сподели също, че жителите на „ Аспарухово “ са събрали към този момент 1100 подписа под искане да бъде направено проучване на моста от самостоятелна европейска лаборатория.

„ Мантинелите не дават отговор на нормите за категория първа степен на заплаха, не дават отговор на вида мантинела по степен на отбрана. Няма осъществено проучване за сеизмична резистентност, макар назначеното от регионалния шеф такова проучване. Има пукнатини в носещата структура, които са сериозни и би трябвало да се изследват и да се подхващат инженерни ограничения “, това разяснява инж. Дойчин Ников от Клъстер Черноморска икономическа зона, които наблюдават положението на Аспаруховия мост.

Манолова уточни, че при срещите с жители се слагат проблеми, свързани с приходите, пенсиите, качеството на въздуха и достъпа до питейна вода.

Властта неотложно да обезпечи средства за безвъзмездни PCR проби и да се командироват държавни чиновници в РЗИ, с цел да се проследят, уведомят и карантинират всички контактни лица. Според специалисти инфектирани са в пъти повече от формалните данни, прикани Манолова.

Тя уточни, че компаниите, които внасят PCR тестванията, са спечелили към 50 млн. лева от рецесията с COVID-19.

Себестойността на един тест е сред 17 и 25 лева, в лабораторията коства от 100 до 130 лева, а Здравната каса поема 60 лева Цената на живота се приравни с цената на PCR теста, тъй като без него не одобряват в болница и даже за обзор. Апелираме страната да отпусне средства и за обществен патронаж за самотните и възрастните хора, както и за тези под карантина, които не могат да излязат, добави Манолова.

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР