Снимка и видео Фейсбук/Бойко БорисовРаботник от Пловдив сигурно ще запомни

...
Снимка и видео Фейсбук/Бойко БорисовРаботник от Пловдив сигурно ще запомни
Коментари Харесай

Бойко Борисов към работник: Как си, наборе? Малко им беше магистрала, сега и локали им правим. Разглезихме ги

Снимка и видео Фейсбук/Бойко Борисов

Работник от Пловдив несъмнено ще запомни този ден вечно.  " Как си, наборе? Малко им беше  автомагистрала , в този момент и локали им вършим. Разглезихме ги ". С тези думи се обърна към служащ премиерът  Бойко Борисов , който днес инспектира ремонтните действия на Околовръстното шосе на Пловдив. За визитата си той осведоми посредством фейсбук профила си, на който пусна няколко къси видео клипа. Заедно с него на фрагментите се вижда и зам.-министърът на районното развиване и благоустройството  Николай Нанков , написа вестник .

Път ят сред Първенец и Лилково е в извънредно неприятно положение. В момента той се ремонтира, като ще се постави асфалтова настилка и ще се разшири габаритът. На този  път  има и свлачище - наоколо до разклона за с. Ситово, което ще бъде укрепено ", написа министър председателят във фейсбук профила си. По думите му ремонтът сред Първенец и Лилково ще се прави на стадии. " Вече се работи по сектора от с. Бойково до с. Брезовица. Той е в тежък планински терен, в дефилето на р. Първенецка, с дребен габарит и без асфалтова настилка. Липсата на отводняване образува дупки и коловози, провокира срутване на части от  път ното тяло в дерето на реката ", излиза наяве от поста му.

" Какво вършиме тук ", обърна се той към различен служащ. " Укрепваме  път я, беше пропаднал ", отговаря човекът. " Укрепихте ли го? ", пита отново Борисов. След утвърдителния отговор заключава: " Добре, много техника има, тъй че да са спокойни хората и след 4 месеца да има асфалт. "

" Навсякъде, където има компроментирани  път ища, работят машини и строители ", разяснява още Борисов. " 20 млн. лева сме отделили за подсилване на  път я и оправяне на компроментираните места. Навсякъде, където има компроментирани  път ища, работят строители и машини. Да не излезе като опрощение, само че от минус 7 до плюс 17 градуса са 24 градуса разлика. Големите температурни разлики са пагубни за стари  път ища ", уточни още министър председателят на трето видео.

" От няколко дни стартирахме и ремонта на Околовръстния  път  на Пловдив. Индустрията в района се разви доста през последните години и е нужно  път ят да бъде уголемен и осъвременен. Търговете по публичните поръчки са напълно електронни. Това е методът за битка с корупцията. Така осигуряваме цялостна бистрота при изразходването на парите на българските данъкоплатци. Ремонтираме и  път ят Девин-Кричим с доста техника и работна мощ. Укрепваме и подпорната стена в този сектор ", похвали се още министър-председателят.

Той заяви и, че напредва работата и по построяването на локалните платна на  път я Пловдив - Асеновград. С построяването им ще се обезпечи безвреден достъп до парцелите наоколо до трасето, край което непрестанно се вършат нови търговски и индустриални обекти. В платното за Пловдив е положен първият асфалтов слой от битумизирана баластра. На място работят 10 30-тонни верижни багера и друга тежка техника. В платното за Асеновград се правят изкопни, земни и насипни работи.

" Локалите на Асеновград се вършат, това сме дали обещание на хората сред Пловдив и Асеновград и го вършим. Продължаваме строителството на 4-лентов  път  от Автомагистрала „ Тракия “ до  път ния възел на Асеновград ", обяви още министър председателят. По думите му търговете към този момент са напълно електронни - по електронен  път .  " Прекрати се търгът за идващия сектор, тъй като нито една компания не е подала верни документи, както е по условията. Това е битката с корупцията, транспарантно - дава се офертата и компаниите би трябвало да се научат да пишат документите такива, каквито след това ще извършват. Каквото са дали по електронен  път , остава на електронния притежател. Пловдивчани би трябвало да знаят, че им рехабилитирам остарялото околовръстно и локалите за Асеновград - Пловдив и до Скобелева майка.  Път ят Девин - Кричим се ремонтира с доста техника и също ще бъде изработен ", уточни Борисов.

Министър-председателят разяснява и тематиката с миграционната вълна, която не се усещала от жителите, само че работата на българските граничари не е серпантина. " Няма нощ, в която сред 80 и 200 незаконни мигранти да не бъдат възпирани да влязат в България по нелегален  път ", посочи той. " Има КПП-та, където всеки, който бяга от война, може да влезе в България. Но незаконно не е допустимо ", добави Борисов и уточни, че българските граничари се оправят прелестно с миграционната вълна, която продължава.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР