Снимка: https://www.almasdarnews.comСирийската армия заяви, че има пълен контрол над столицата

...
Снимка: https://www.almasdarnews.comСирийската армия заяви, че има пълен контрол над столицата
Коментари Харесай

Дамаск обяви пълна победа над джихадистите край столицата

Снимка: https://www.almasdarnews.com

Сирийската войска съобщи, че има цялостен надзор над столицата Дамаск и нейните покрайнини след изтеглянето на " Ислямска страна " (ИД), което е повратна точка в седем годишната война в региона, предадоха организациите. „ Сирийската войска разгласи през днешния ден, че Дамаск и неговите околни градове са безусловно обезопасени “, се споделя изказване на държавното управление, представено то държавните медии. Това стана, откакто сирийските елементи превзеха основната южна част в Дамаск от ИД, се споделя в изказването, в това число и палестинския бежански лагер в Ярмук и прилежащия му квартал Хаджар ал Асвад.„ Колелото на нашия военен напредък няма да спре до момента в който не прочистим сирийската земя “, се споделя още в известието.

През нощта втора група екстремисти от „ Ислямска страна “ се изтегли от последната цитадела на джихадистите в Дамаск. Правителството до момента не е удостоверило договорка с ИД, само че боен източник, представен от формалната осведомителна организация САНА, съобщи, че е следено малко преустановяване на огъня, което да разреши евакуацията на цивилни жители.

Ярмук е последния квартал на Дамаск, който не бе под контрола на държавното управление, а цялостната евакуация на джихадистите от него ще докара до цялостен надзор на ръководещия режим върху столицата и покрайнините? от 2012 година Правителството и съюзническите сили започнаха военната интервенция предишния месец, с цел да прогонят джихадистите и други групи от няколко покрайнини в южната част на Дамаск. Те включват Ярмук, където в миналото се намираше най-големия палестински лагер за бежанци в Сирия и от 2015 година бе под блокада, както и прилежащия квартал Хаджар ал Асуад. Изтеглилите се джихадисти се отправили към дребна територия в сирийската пустиня, която към момента се намира под контрола на ИД
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР