Снимка: http://en.alalam.irАрмията на Дамаск с подкрепата на местни милиции напредва

...
Снимка: http://en.alalam.irАрмията на Дамаск с подкрепата на местни милиции напредва
Коментари Харесай

Сирийската армия напредва срещу джихадистите в Идлиб

Снимка: http://en.alalam.ir

Армията на Дамаск с поддръжката на локални милиции напредва в провинция Идлиб, заяви ТАСС. В неделя въоръжените сили са завладяли Санджар. Разстоянието до Дамаск до Санджар е към 320 км напомня телевизия " Ал Маядин " и оповестява, че държавните сили са завладяли значим стратегически форпост на пътя към военното летище Абу Духур. Правителствените сили са на към 17 км от авиобазата, контролът върху която бе изгубен през 2014 година
Ожесточени сражения се водят със сили на групировката " Джебхат ан Нусра " и съдружниците им от " Ахрар аш Шам ". те не престават повече от месец в северозападните райони на Сирия. през това време армията и опълченците са унищожили над 600 бойци в провинциите Хама и Идлиб. Освободени са 87 обитаеми места и стопанства, върнати са изгубени по-рано позиции. Източно от Дамаск в неделя елитни елементи на сирийската войска са разчистили проход към военна база в столичните покрайнини Хараста, която бе обкръжена по-рано от бойците. По време на интервенцията съперникът е отритнат във вътрешността в района Източна Гута като силите на режима уголемяват настъплението си към Ербин и Мисраба.
Въздушни удари, осъществени от режима и съветски самолети, по позиции на бунтовниците в северозападната провинция Идлиб, убиха най-малко 21 цивилни, сред които 8 деца, заяви наблюдаващ. Ударите са нанесени в неделя по цели покрай град Синджар в югоизточната част на Идлиб – последният, който е към момента отвън контрола на държавното управление. Убити са 11 души от едно семейство, заяви Сирийската обсерватория за човешки права.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР