Снимка: Google MapsРусия е силно загрижена от евентуално раздвижване на

...
Снимка: Google MapsРусия е силно загрижена от евентуално раздвижване на
Коментари Харесай

Русия: НАТО разполага оръжия в България и Румъния срещу нас

Снимка: Гугъл Maps

Русия е мощно загрижена от вероятно оживление на НАТО по отношение на тях. По данни на Москва, Алианса разполага оръжия в България и Румъния на Черно море. Това съобщи формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, съобщи ТАСС.

Според дипломата броят на корабите на военноморските сили на страните от НАТО плаващи до пристанищата на Черно море на съдружниците и сътрудниците на алианса, броят на полетите на разследващи самолети и безпилотни летателни апарати по границите с Русия се усилва. „ Инфраструктурата на България и Румъния се модернизира, на тяхна територия се разполагат нападателни оръжия, по време на ученията се създават сюжети, които допускат и плануват удари, в това число на съветска територия “, продължи тя.

“Това провокира у нас сериозна угриженост. Трябва да вземем поради възходящата военна интензивност на алианса, а страните-членки да реагират надлежно ”, сподели дипломатът. “Черноморският район към този момент има опит в поддържането на сигурността от силите на крайбрежните страни. Появата на нов състезател тук, явно не демонстрира най-хубави планове подкопава районната непоклатимост, „ забивайки чеп ” сред прилежащите страни ”, съобщи Захарова.

Тя акцентира, че НАТО притегля Украйна и Грузия към своите действия, като ги “обучава ” да се изправят против Русия в хода на взаимни маневри и учения.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР