Снимка ГЕРБВярвам, че ще се даде равен шанс на децата,

...
Снимка ГЕРБВярвам, че ще се даде равен шанс на децата,
Коментари Харесай

Евродепутатът Андрей Новаков във Враца: Всяко дете трябва да получи равен шанс за развитие

Снимка ГЕРБ

„ Вярвам, че ще се даде еднакъв късмет на децата, лишени от наставнически грижи, да се развиват и един ден те ще стъпят върху постигнатото от нас и ще го надградят. “ Това съобщи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков по време на откриването на Център за настаняване от фамилен вид по план „ Нова опция за деца и младежи в Община Враца – Проект 1 “, оповестяват от държавната пресслужба, съобщи вести.бг.

Той се извършва по Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, Приоритетна ос „ Регионална обществена инфраструктура “. Проектът включва също реорганизация и ремонт на Преходно жилище за деца от 15 до 18-годишна възраст и Наблюдавано жилище за младежи от 18 до 21-годишна възраст.

Андрей Новаков изтъкна публичната роля на Центъра и изрази вяра, че с помощта на плануваните от Общината действия по облагородяване на прилежащите пространства, мястото ще се трансформира в желано от хората в квартала. „ Виждам, че град Враца към този момент се развива сполучливо. Това е по този начин, тъй като случи на добър градоначалник в лицето на Калин Каменов. Враца може да разчита на моята поддръжка “, безапелационен бе българският евродепутат.

Зам.-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова акцентира, че Враца е пример за община, предоставяща всички типове обществени услуги. „ Само една година след символичната първа копка на Центъра за настаняване от фамилен вид, присъстваме и на неговото публично разкриване. Скоро тук ще живеят деца, лишени от родителска грижа, които ще срещат поддръжката на живущите в квартала. Именно сходни планове освен във Враца, само че в цялата страна, направиха деинституционализацията една от най-успешните промени в обществената сфера в България “, акцентира зам.-министър Русинова. 

В своето послание кметът Калин Каменов посочи, че плановете в обществената сфера във Враца ще продължат, с цел да може децата, лишени от родителска грижа, да израстват в естествена среда, близка до фамилната. „ Радостен съм, че живущите в квартала и нашите съграждани ще поддържат 12-те деца, които ще бъдат настанени в услугата. Именно нашето отношение към подрастващите е отзив за развиването ни като общество. С дейностите ни и ангажираността ни към хората в потребност ще осъществим със смисъл тази толкоз хубава дума – „ дружно “. За нас обществените услуги не са просто работа, която би трябвало да свършим и отчетем, те са идея, която е невъзможна за реализация без поддръжката на цялото общество. Вярвам, че Враца ще бъде положителният образец за следващ път! “ – сподели още Каменов и добави, че все още има подадено планово предложение за застраховане работата на Центъра за настаняване от фамилен вид, в границите на което ще бъдат подготвени експерти, които ще работят с потребителите на услугата. 

Церемонията по откриването продължи с водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, в съслужие с отци от епархията. 

На събитието участваха още националният представител Красен Кръстев, заместник-областният шеф Мирослав Комитски, ръководителят на Общинския съвет – Нели Стоянова, общински съветници, представители на институции и жители. Те посетиха и ЦНСТ 1 за деца и младежи с увреждания. Услугата е построена със средства от Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ и действа от 1 декември 2014 година

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР