Снимка: Gage Skidmore, УикипедияКандидатът на Демократическата партия за президент на

...
Снимка: Gage Skidmore, УикипедияКандидатът на Демократическата партия за президент на
Коментари Харесай

Байдън ще участва в дебат с Тръмп, ако експертитекажат, че е безопасно

Снимка: Gage Skidmore, Уикипедия

Кандидатът на Демократическата партия за президент на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи през вчерашния ден, че е подготвен да взе участие в дебата с президента Доналд Тръмп, плануван за идната седмица, в случай че здравни специалисти заявят, че е безвредно, съобщи Ройтерс.

Тръмп се лекува от COVID-19 във военна болница отвън Вашингтон, само че следва да бъде изписан и да продължи лекуването си в Белия дом, предава Българска телеграфна агенция.

Диагнозата повдигна въпроса дали е безвредно да се организират диспути преди изборите на 3 ноември. Планирано е втората среща лице в лице на Байдън и Тръмп да се организира на 15 октомври в Маями, щата Флорида. Третият спор е плануван за 22 октомври в Нешвил, щата Тенеси.

" Ако учените кажат, че е безвредно и дистанцията е безвредна, считам, че всичко е наред. Ще направя това, което специалистите кажат, че е уместно да се направи ", съобщи пред медиите Байдън, който през уикенда даде отрицателен тест за COVID-19. След това той отпътува на предизборна среща във Флорида.

Дори откакто бъде изписан от болничното заведение, Тръмп ще би трябвало да продължи лекуването си, тъй като е почнал петдневен курс на лекуване с одобряваното венозно лекарство ремдесивир. Нормалният карантинен интервал за лицата, които дадат позитивен тест за новия ковид, е 14 дни, отбелязва организацията.

Тръмп постоянно е омаловажавал опасността от пандемията, която към този момент е заразила 7,4 милиона американци и лиши живота на над 209 000, а Байдън го е подлагал на критика, че не приема здравните проблеми задоволително съществено.

Очаква се дебатът претендентите за вицепрезидент Майк Пенс и Камала Харис да се организира в сряда, както е планувано. И двамата са дали отрицателни проби за COVID-19.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР