Снимка: Gage Skidmore, УикипедияКандидатът на Демократическата партия Джо Байдън води

...
Снимка: Gage Skidmore, УикипедияКандидатът на Демократическата партия Джо Байдън води
Коментари Харесай

Проучване: Байдън е с по-голяма подкрепа сред избирателите

Снимка: Gage Skidmore, Уикипедия

Кандидатът на Демократическата партия Джо Байдън води с 12 на 100 измежду гласоподавателите в Съединени американски щати, които евентуално ще вземат участие в изборите, демонстрира изследване на Ройтерс и Ипсос, което сочи също, че броят на подлежащите на увещание гласоподаватели е намалял спрямо изборите през 2016 година.

Проучването, осъществено в интервала от 3 до 8 септември и оповестено през днешния ден, демонстрира, че 52 на 100 от евентуалните гласоподаватели се канят да поддържат Байдън, а 40 на 100 - настоящия президент Доналд Тръмп. 3 на 100 са изразили желание да гласоподават за различен претендент, а единствено 5 на 100 споделят, че към момента не са решили за кого да гласоподават на изборите на 3 ноември, предава Българска телеграфна агенция. 

Данните от изследването значат, че броят на гласоподавателите, които към момента не са решили да поддържат претендент на една от двете огромни партии, е по-малко от половината по отношение на 2016 година и че Байдън за момента има предимство. Дори в случай че към момента нерешилите гласоподаватели до един поддържат Тръмп, претендентът на Демократическата партия ще получи повече гласове в народен проект.

Тръмп обаче може да бъде избран отново и без да завоюва повече гласове, напомня Ройтерс. Президентските избори в Съединени американски щати не се вземат решение от броя на гласовете, а от извоюваните гласове на членове на Избирателната гилдия, които се разпределят съгласно успехите в обособените щати. Преди четири години Хилари Клинтън завоюва близо 3 милиона гласа повече от Тръмп, само че претендентът на Републиканската партия получи повече гласове в Избирателната гилдия.

Това е първото изследване на Ройтерс и Ипсос, измерващо поддръжката измежду гласоподавателите, които евентуално ще вземат участие в изборите. Ако се включат тези, които е по-малко евентуално да вземат участие, Байдън води с 8 на 100. Подобно изследване предходната седмица сподели преднина от 7 на 100.

Избирателите, които евентуално ще гласоподават, са стимулирани най-вече от коронавирусната пандемия, демонстрира анкетата. 28 на 100 от тях са декларирали, че изборът им се стимулира от преценката им кой претендент е по-способен да се оправи с ковид. 23 на 100 са декларирали, че се стимулират от преценката си кой претендент е по-способен да възвърне доверието към държавното управление, а 19 на 100 - от качествата на претендентите да укрепят стопанската система. Само 14 на 100 са декларирали, че държат претендентът да предприеме строги ограничения против престъпността.

51 на 100 от евентуалните гласоподаватели са декларирали, че Байдън ще се оправи по-добре с ковид, а 38 на 100 са изразили доверие към Тръмп. 45 на 100 имат вяра, че сегашният президент ще вземе строги ограничения против престъпността и гражданските безредици, а 40 на ст се доверяват на Байдън. По отношение на стопанската система и двамата имат поддръжката на 45 на 100 от гласоподавателите.

Байдън има по-голяма поддръжка измежду някои от най-надеждните гласоподаватели в Съединени американски щати: приключилите лицей американци от бялата раса. Незавършилите лицей гласоподаватели от бялата раса като цяло поддържат Тръмп, само че не толкоз изрично като преди четири години.

Засега изследвания на други медии демонстрират, че Байдън има малко предимство пред Тръмп в някои оспорвани щати като Аризона, Уисконсин, Мичиган, Пенсилвания и Флорида. В някои случаи обаче преимуществото му е намаляло през последните седмици.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР