Снимка: Фокус Превозвачи от Варна и региона излязоха на протест

...
Снимка: Фокус Превозвачи от Варна и региона излязоха на протест
Коментари Харесай

Превозвачи от Варненска област излязоха на протест срещу новите европейски правила


Снимка: Фокус

Превозвачи от Варна и района излязоха на митинг против новите европейски правила, залегнали в така наречен пакет „ Мобилност “, съобщи „ Фокус “. Десетки тежкотоварни камиони са ситуирани в крайната дясна лента на автомагистрала „ Хемус “ в сектора при последната бензиностанция преди входа на града. На камионите е подложен националният байрак, както и плакати с надписи, измежду които: „ Има ли място за БГ бизнеса в Европейски Съюз?! “.
Протестът е кротичък, а тежкотоварните коли не пречат на придвижването по автомагистралата в посока Варна.
Преминаващите камиони поддържат самодейността с надуване на клаксони. Целта на митинга е в деня, в който в София се организира европейската среща на върха, водачите на общността да бъдат уверени в размера на вредите, които ще нанесат препоръчаните измененията, свързани с командировъчните и почивките на интернационалните превозвачи. Според протестиращите водачи въвеждането на условието за завръщане на водачите до дома на всеки три или четири седмици лимитира достъпа до европейския пазар на българските транспортни оператори и правото на българския служащ да се придвижва свободно в границите на Европейски Съюз, да избира по какъв начин и къде да прекарва свободното си време. Те упорстват законодателните промени да бъдат преосмислени в посока равнопоставеност, лоялно съдействие сред страните в Европейски Съюз и недопускане на дискриминационно отнасяне.
„ За нас като превозвачи и транспортни служащи е безспорно, че приемането на тези оферти ще унищожи българския транспортен бизнес, като тази обстановка ни принуждава интензивно и с всички законови дейности да се противопоставим на приемането на сходни дискриминационни нормативни актове “, обявиха от браншовата организация и припомниха, че транспортният бранш обезпечава 15% от Брутният вътрешен продукт на страната и над 120 000 работни места. Според сектора плануваните промени в законодателната рамка на Европейски Съюз в бранша директно заплашват препитанието на над 120 000 български фамилии.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР