Снимка Flagove.comРумънският министър на образованието Сорин Къмпяну е против отваряне

...
Снимка Flagove.comРумънският министър на образованието Сорин Къмпяну е против отваряне
Коментари Харесай

Румънският министър на образованието: Вероятно няма да отворим училищата на 11 януари

Снимка Flagove.com

Румънският министър на образованието Сорин Къмпяну е срещу отваряне на учебните заведения за присъствено образование от 11 януари, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре.

" Струва ми се прекомерно скоро ", съобщи министърът за новините на телевизия Про ТеВе.

Той сподели, че институцията, която управлява, желае допустимо най-скорошно отваряне на учебните заведения, само че добави, че това зависи от епидемиологичната обстановка в страната, предава Българска телеграфна агенция. 

Министърът не показа обновени данни за епидемиологичната конюнктура или съответен проект за отваряне на учебните заведения за присъствено образование, само че запитан дали просветителните институции ще отворят порти на 11 януари, както се планираше, той косвено сподели " не ", отбелязва Зиаре.

" 11 януари ми се коства прекомерно скоро. 11 януари бе период от график, който бе направен преди доста дни ", уточни Къмпяну. Той добави, че окончателното решение ще бъде взето от министерството на опазването на здравето.

Според телевизия Про ТеВе " проектът " на министъра планува отваряне на учебните заведения за втория период, т.е. от 8 февруари.

Групата за стратегическа връзка заяви през днешния ден, че през последните 24 часа са регистрирани 1194 нови случая на Ковид-19, с които общият брой на инфектираните в страната доближи 637 395. През денонощието са направени 4438 теста за ковид.

Починали са 78 пациенти с коронавирусна зараза, с които броят на жертвите на заболяването набъбна на 15 919. Под интензивни медицински грижи са 1117 пациенти, а общо приетите в болница все още са 8723-ма.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР