Снимка: ФлагманПодготовката на най-голямата ивица в Бургас - Северния плаж,

...
Снимка: ФлагманПодготовката на най-голямата ивица в Бургас - Северния плаж,
Коментари Харесай

Над 50 тона боклук изчезнаха от Северния плаж в Бургас

Снимка: Флагман

Подготовката на най-голямата линия в Бургас - Северния плаж, за новия летен сезон към този момент е почнала, съобщи " Флагман ". От през вчерашния ден тридесетина служащи чистят всяко кътче на плажа, безусловно пресяват пясъка и вадят всевъзможни отпадъци, споделиха удивени бургазлии, които за пръв път виждат толкоз съществено почистване на плажа.

Процесът е почнал на 15 март, а групата е била образувана по самодейност на компания концесионер. Почистването е стартирано от северната част на линията – в региона на заведение „ Фиеста ”. 

„ Изхвърляме водорасли, бутилки и доста типове отпадъци. Буквално минаваме по линията с разнообразни принадлежности, само че се постанова и ръчно събиране. Досега, единствено за ден и половина, сме изхвърлили над 50 тона отпадъци. Работата е доста трудоемка, само че нужна, защото плажът, поради неприятното време и морската стихия, се бе трансформирал в самобитно гробище за морска растителност ”, съобщи пред кореспондент на Флагман.БГ уредникът на групата, която извънредно усърдно си прави работата.

След като линията бъде изцяло изчистена се чака в близкия месец на пясъка да стъпят и машините, които ще преобърнат пясъка. Тази задача е освен сложна, само че и скъпа, а след нея плажът би трябвало да бъде и изгладен – това е финалната част от подготовката за идния сезон.

Засега по всичко проличава, че работата ще бъде свършена в период и тази година, за разлика от миналата, няма да има съществени забавяния преди сезона.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР