Снимка: ФлагманВ момента в района на офисите на бургаската кабелна

...
Снимка: ФлагманВ момента в района на офисите на бургаската кабелна
Коментари Харесай

Собственикът на RN TV Канал 0 Георги Стоянов: Очаквам да се случи най-страшното с телевизията - срещу нас има поръчка

Снимка: " Флагман "

В момента в региона на офисите на бургаската кабелна телевизия RN TV Канал 0 ври от коли на полицията, жандармерията и цивилни ченгета. Акцията на ГДБОП тече и целият първи надпартерен етаж, където се обитават офисите на медията в една от най-модерните здания против Пантеона, е окупиран. 

Флагман.бг се свърза със чиновник, който се намира вътре. Той сподели, че преди 30 минути от ГДБОП са почнали списък на техниката. " Най-страшното, което чакаме да се случи до края на деня, е да бъде изнесено оборудването, с което излъчваме, и да бъдем запечатани ", сподели сътрудника ни, който упорства за анонимност. В региона са и сътрудници от всички национални и локални медии, които чакат развоя на събитията.

Флагман.бг потърси за извънреден коментар притежателя на кабелния оператор Георги Стоянов, който сега пътува за незабавна среща в столицата с сътрудници от Сдружението на кабелните оператори. Напрежението пред модерния билдинг на малкия екран пораства.

- Г-н Стоянов, за какво тъкмо против дребните кабелни оператори потеглиха инспекции и какво желаят от Вас от ГДБОП?

- Не мога да разясня акцията на полицията, тъй като не съм осведомен. Предполагам, че това, за което предупредихме преди седмица, е в ход. За да си отговорите на въпроса какво и за какво се случва, би трябвало да наблюдавате пътя на парите. Въпросите са два – кой има финансов интерес дребните кабелни оператори в цялата страна да спрат да съществуват. И вторият въпрос е къде биха се прелели клиентите на кабелните малките екрани и къде биха отишли да заплащат месечни такси. В момента, в който си отговорите на този въпрос и наблюдавате пътя на парите, ще разберете от кое място идва офанзивата.

- Какво значи – инспекцията е против медийното пиратство, в какво тъкмо се съмняват?

- Ние не сме пирати. В регистъра на Съвета за електронни медии на всеки 6 месеца кабелните оператори са длъжни да афишират броя на стратегиите, които излъчват с техен лист. Освен това сме длъжни да разгласяваме броя на нашите клиенти в Комисията за контролиране на известията (КРС).

За страдание изкривяването на пазара идва от това, че телевизионните оператори – телевизииите в България, които продават своите артикули на кабелни, сателитни или IPtv оператори, не афишират обществено своите цени. От там идва едно голямо деформиране на пазара. Това, което се мъчи нашата асоциация да направи, е да се подхващат законодателни промени и да се задължат телевизионните оператори да разгласят обществено цените, на които продават своите стратегии.

Акцията най-вероятно е по тъжби на Тера Про, която е записана от Велизар Соколов – Заки, той е неин изпълнителен шеф. В тази организация членски импорт заплащат Виваком, А1, Булсатком. Това са директните съперници на кабелните оператори. Защо Велизар Соколов – Заки през Тера Про пуска тъжби против нас, дано всеки самичък си отговори.

- Имате ли информация други Ваши сътрудници сега да ги ревизират по същия метод, без значение в коя част на страната?

- Току-що ми оповестиха, че в Западна България също в няколко градове има сходна акция като тази в Бургас.

- Какво е възприятието при този меко казано опит за напън върху Вас?

- Фирмата, посредством която отпущам кабелни услуги в Бургас, работи от 26 години. RN TV Канал 0 съществува през всичките тези години и е оживяла в разнообразни сериозни моменти. Ако в този момент страната вземе страна в разногласието сред Тера Про – огромните оператори, и дребните такива, няма компания или институция, която да може да се пребори с страната. Да твърдим, че сме безусловно изрядни на всички места, няма да бъде правилно – сигурно и ние сме позволили волно или несъзнателно някакви нарушавания, само че офисите ни са по основните улици от 26 години и е доста грозно да бъдем преследвани от закона по подобен метод.

- Имало ли е различен път сходни инспекции през 26-те години? Това са акции, които омерзяват човек, карат го да се усеща притиснат, обезпокоен.

- Толкова масирана инспекция в никакъв случай не е имало. Перманентно имаме инспекции от Министерството на културата, от КРС, от Национална агенция за приходите. Допускали сме нарушавания, били сме глобени, само че постоянно сме продължавали да работим. Притеснен съм какво би станало след подобен вид масирана акция, тъй като всичко допуска, че има интервенция на огромни финансови ползи.

- Окрупняването на пазара ли е задачата на всичко това?

- Факт е, че в края на тази година един от огромните телекоми е оповестил, че ще се продава. В телекомуникациите цената за един опертор зависи от броя на клиентите,  с които той разполага.

- В кои градове се оферират продуктите на RN TV Канал 0?

- В Бургас, Айтос и кварталите, които са към Бургас.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР