Снимка Флагман.бгПациент с ясно изразени симптоми на зараза от трихинелоза

...
Снимка Флагман.бгПациент с ясно изразени симптоми на зараза от трихинелоза
Коментари Харесай

Нелегален свинарник бълва смъртоносна зараза в Карнобат, първата жертва постъпи в болница

Снимка Флагман.бг

Пациент с ясно изразени признаци на болест от трихинелоза е постъпил в инфекциозното поделение на УМБАЛ-Бургас, разбра Флагман.бг. Петър М. е в тежко положение, към момента не е изяснено доколко са повредени вътрешните му органи от паразитите. При разпита му се е открило, че на 15 декември  е заклал на територията на някогашното Трудово-кооперативно земеделско стопанство, в непосредствена непосредственост до гробищата в Карнобат – 8 майки прасета и 50 дребни прасенца. Пациентът на УМБАЛ-Бургас е признал, че е отглеждал животните в незаконни условия. Какви са били аргументите за това всеобщо ликвидиране на прасетата обаче към момента не е ясно.

Той отхвърля да признае, че на процедура е притежател на нерегламентираната свинеферма, само че е признал, че е ял от месото на едно от прасетата.

Мъжът, въпреки всичко, още на 15 декември, изпратил в лаборатория „ Св. Георги “ в бургаския жк „ Славейков “ част от месото за проучване, тъй като най-вероятно е считал да го продава по новогодишните празници. Междувременно обаче е ял от него. От лабораторията незабавно,след като са открили, че има проблем, в понеделник, са алармирали РЗИ и БАБХ, с цел да се вземат ограничения. Пробите са дали позитивни резултати за трихинелоза.

„ Днес преди обед отидохме на място, с цел да проверяваме случая – ужасени сме от гледката. По всичко проличава, че това не е свинеферма, а същинска кочина, в която животните са отглеждани по най-примитивен метод “, заяви източник на Флагман.БГ.

Петър М. ще бъде следен и незабавно след изписването му от болничното заведение, при удобен за него излаз, ще бъде проследен до дома му, който все още бил заключен. Във фризери в къщата му се намирало месото от закланите животни, което би трябвало да бъде иззето.

Междувременно в публицистичната поща на Флагман.БГ пристигна сигнал от гражданин на Карнобат, който твърди, че към този момент са засечени 13 случая на хора със признаци на трихинелоза, само че не е сигурен, че са купили от месото на Петър М. В карнобатската болница няма настанени със признаци на заболяването, сподели кметът Георги Димитров.

Нашият четец, който настоя да остане неизвестен, ни изпрати и фотоси от мястото, където към момента има живи свине. На един от фрагментите това ясно се вижда.Снимките а направени през вчерашния ден - понеделник.

" Хранят се с плъхове, лисици и всевъзможни твари, които живеят из гробището и в близост - по този начин са се заразили прасетата и са предали паразитите на хората, които предходната седмица са си купили от закланото месо. Има доста потърпевши ", твърди нашият неизвестен четец. 

Свинарникът е в непосредствена непосредственост до гробищата и до основната пътна артерия - улица „ Москва “, против него има жилищни блокове.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР