Снимка Флагман.бгОпасен измамник от Бургас, оплел в мрежите си над

...
Снимка Флагман.бгОпасен измамник от Бургас, оплел в мрежите си над
Коментари Харесай

Удар на полицията! Арестуваха 38-годишния Милен от Бургас, измамил над 100 човека с фалшиви профили на красиви момичета

Снимка Флагман.бг

Опасен лъжец от Бургас, оплел в мрежите си над 100 индивида в цялата страна, беше закопчан след следствие на ОДМВР-Бургас. След сигнал от жител до „ Икономическа полиция “, че е станал жертва на машинация, проверяващите стигнали до 38-годишния Милен Стойчев, написа Флагман.бг.

Бургазлията употребявал голям брой подправени профили в уеб сайтове за запознанства и Facebook, представяйки се за красива госпожица, която дружно с майка си бедства в Гърция и се нуждае от пари, с цел да се приберат вкъщи. Схемата работила безотказно от април 2014 година досега, в който Милен е задържан от бургаските служители на реда.

„ Представя се с профила Мария Василева – красива, млада жена. Около 100 души се връзват и превеждат пари по сметката на баба му в Бургас. Има оперативна информация за сметки и в други банки и други схеми на измами. Внесено е искане за откриване на банкова загадка “, разкри административният началник на Апелативна прокуратура – Бургас Любомир Петров.

Той добави, че при претърсването в дома на Милен е конфискуван преносимия компютър му, голям брой сметки, бележки на изтегляне на суми от банкомати.

„ След основаване на сълзлива история, която да провокира съчувствие, се е стигало до превеждане разнообразни суми. Имал е профил и във Facebook. Снимката е на красиво момиче. Колегите не престават да работят и най-вероятно ще излязат и други лъжливи дейности, чакаме да има и други сметки. Сумите са разнообразни: от 10 до 250 евро “, съобщи шефът на ОД на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Ако бъде приет за отговорен, Милен Стойчев може да получи от 1 до 8 години затвор. При състояние, че открият още негови жертви и се стигне до машинация в изключително огромни размери, присъдата може да е и 10 години зад решетките.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР