Снимка Флагман.бгКамерата за скорост на КАТ, засичаща нарушителите на бул.Тодор

...
Снимка Флагман.бгКамерата за скорост на КАТ, засичаща нарушителите на бул.Тодор
Коментари Харесай

Унищожиха камера на КАТ в Бургас с бомба като тази, ранила полицай на дербито ЦСКА-Левски

Снимка Флагман.бг

Камерата за скорост на КАТ, засичаща нарушителите на бул. ”Тодор Александров ” в Бургас, е унищожена с бомба, идентична с тази, която рани служител на реда Гергана Зашева на първия полуфинален мач ЦСКА-Левски (0:2, б.а.), откри Флагман.бг.

Устройството е унищожено, а следите демонстрират, че това не нормално изгаряне, а сходно на това, което предизвиква бомба-самоделка, наречени „ миниумбронзка ”.Взривното вещество се прави извънредно елементарно. Смесва се миниум и бронз в съответствие 1/1, поставя се тежест и се увива в пластир. Бомбата се взривява, откакто се удари в твърда повърхнина, а вредите нормално са извънредно съществени.

„ Миниумбрознките ” са известни измежду футболните фанатици и крайни ултраси и от години са част от арсенала им. Нищо чудно някой от тях да е метнал самоделката по камерата на бул. ”Тодор Александров ”.

Ограничението там е 80 км/ч, само че мнозина не го съблюдават. До този миг устройството оцеляваше, тъй като бе в непосредствена непосредственост до бензиностанция „ Лукойл ”, която се охранява от няколко камери.

От комерсиалния обект твърдяха пред наш кореспондент, че не са видели никой да прави съмнителни действия, а и самите те твърдяха, че за пръв път виждат вредите по камерата.

От много дълго време е разрушена и камерата на бул. " Захари Стоянов " при входа на ж.к. " Меден Рудник ". Всъщност тя работеше прекомерно малко време и още в първите седмици бе атакувана.

Празна е и кутията на кръстовището на Атия, където преди няколко месеца стана драматичен случай, лишил живота на 16-годишно момче. Единствената действително работеща стационарна камера е на входа на Бургас от София - до " Ромпетрол ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР