Снимка ФейсбукТрябва да имаме общи критерии на ниво ЕС кога

...
Снимка ФейсбукТрябва да имаме общи критерии на ниво ЕС кога
Коментари Харесай

Захариева: Трябва да има общи критерии на ниво ЕС кога отваряме и затваряме границите

Снимка Facebook

Трябва да имаме общи критерии на равнище Европейски Съюз по кое време отваряме и затваряме границите си един сред различен, разяснява вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева след срещата си с министъра на външните работи и интернационалното съдействие на Италия Луиджи Ди Майо.

Критериите във всяка страна са доста разнообразни и говорихме да предизвикваме подобен спор, уточни Захариева. Тя означи, че ще бъде по-добре за бизнеса и по-предвидимо и за жителите, предава Българска телеграфна агенция.

Една от главните тематики на диалога на двамата министри е бил COVID-19 и по какъв начин да се преодолеят последствията.

Българският външен министър акцентира, че сега най-важната задача е какъв брой бързо ще се реализира единодушие по предлагането на Европейска комисия за новия инструмент Next Generation EU и за идната многогодишна финансова рамка. Нашите държавни управления, нашият бизнес и хората се нуждаят от тази помощ в този момент, тъй като в противоположен случай последствията за стопанските системи ни ще бъдат пагубни, означи Захариева. Вярвам, че нашите водачи ще съумеят да реализират единодушие, както постоянно, и се надявам да стане до края на септември, добави тя. Надявам се Европа да излезе по-силна от тази рецесия, съобщи българският външен министър.

Захариева благодари на италианския си сътрудник, че една от значимите задания, по които работят дружно, е европейската вероятност на Западните Балкани, и означи, че Италия постоянно е била един от най-големите поддръжници на тази вероятност, както и България. Тя уточни също, че Италия е един от най-важните търговско-икономически сътрудници на България.

Министър Луиджи Ди Майо уточни, че европейските жители имат потребност от бързи и амбициозни отговори, с цел да може да се преодолее сложната икономическа фаза, която имаме пред нас. Той означи, че единството е пътят, с цел да може да се реализира амбициозно единодушие по предложенията на Европейска комисия.

Трябва да имаме висока степен на ангажираност и да спомагаме за бързо осъществяване на плана за разширение на Европейски Съюз към Западните Балкани, сподели още италианският външен министър.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР