Снимка ФейсбукЖивотът на Димитър Маринов е история за мъка, унижения,

...
Снимка ФейсбукЖивотът на Димитър Маринов е история за мъка, унижения,
Коментари Харесай

Невероятната история на първият българин с “Оскар”

Снимка Facebook

Животът на Димитър Маринов е история за тъга, унижения, самообладание, яд, обич, твърдоглавие, успех…по-вълнуваща дори от историята на чернокожия пианист Дон Шърли, за който се споделя във кино лентата “Зелената книга ”, заставен да понесе контузиите на расовата сегрегация и съумял да я надмогне с вярата, че “достойнството се възнаграждава ”, написа Нова Варна.

``
реклама
 фотография facebook
Това написа за него Соня Колтуклиева. Митко е извънбрачно дете, роден е в Русе, осиновен от бездетната вуйна на биологичната му майка. Израства в фамилията на едни от най-богатите и напредничави индустриалци в България – братя Маринови. Народната власт изгонва осиновителката му от луксозния й апартамент на ул. ”Оборище ” 33 поради комунистическата функционерка Вълка Горанова.
 фотография facebook
Местят се в по-малък апартамент, само че и там настаняват други две фамилии, тъй че Митко израства в една дребна кухня. “ В продължение на 12 дълги и мрачни години живях в недействителен свят, основан от музиката; цигулката беше моето бягство от действителността, която ме подтискаше и плашеше ”, описа ми Димитър Маринов по телефона от Америка на 3 февруари, 3 седмици преди 91-та гала по раздаването на премиите на Филмовата академия, на която той стана първият български артист, награден с Оскар, написа още Колтуклиева.
Митко открива огромния свят като член на фамозната детска филхармония “Пионер ”.
Като боец се пробва да избяга от България със собствен другар. Сръбски служители на реда ги залавят във вагон на “Ориент експрес ” за Белград и ги връщат назад. 19-годишният Митко престоява в няколко пандиза 2 години, 6 месеца и 10 дни… излиза на независимост през 1986 година и става нощен чистач в спектакъл “Сълза и смях ”.

Минава през какви ли не премеждия, до момента в който съумява въпреки всичко, въпреки да е “враг на народа ”, да приключи ВИТИЗ, защото режисьорът Крикор Азарян се застъпва за него пред властимащия Георги Йорданов.
Благодарен е доста на Тодор Колев, че му оказва помощ и го предизвиква да свири и да изнася представления, споделя още Колтуклиева.
С фолк-джаз групировката “Магическите гласове ” гастролира из Европа, Канада и Съединени американски щати. От летището в Ноксвил, Тенеси, стартира емигрантският му живот.

Башар Рахал и Захари Карабашлиев го навиват да се яви на кастинг. Хич дори и не се надява на 45 години да го ангажират в холивудска продукция…но съумява! През 2009 година го канят за присъединяване в “Мъже от стомана ”.
 фотография facebook
В Америка Митко стартира емигрантския си живот с една цигулка в ръката и 112 $ в джоба. За повторно го осиновява положително семейство. Научили от един вестник за ориста му на махленски музикант, съпрузи, изгубили сина си при злополука, го приютяват; по-късно Митко научава за какво – тъй като е роден на една и съща дата със починалото момче. Години по-късно, той кръщава своя по-малък наследник Майкъл на името на американския си покровител.

Димитър Маринов е взел участие във филми дружно с холивудските звезди Махерашал Али, Виго Мортенсен, Матю Пери, Селена Гомез, Аштън Кътчър.
   
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР