Снимка Фейсбук/Васил ПетровСпартак издържа поправителния изпит с отличен“ и отново

...
Снимка Фейсбук/Васил ПетровСпартак издържа поправителния изпит с отличен“ и отново
Коментари Харесай

Васил Петров: Спартак показа, че е най-добрият с играта си на терена

Снимка Фейсбук/Васил Петров

Спартак устоя поправителния изпит с „ отличен “ и още веднъж стана част от професионалното футболно семейство на България. След като поведе през есента в класирането на Трета лига – Североизточна група, варненският отбор не изпусна водачеството и триумфът в Балчик узакони завръщането му във Втора лига два кръга преди края. В неделя след семейството с Доростол на спартаклии ще бъдат връчени Шампионската купа и златните медали за първото място на Североизток.

В изявление за „ Петел “ архитектът на триумфа – треньорът Васил Петров, прави разбор на сполучливия сезон и разкрива своите упования за идващия.

 

- Г-н Петров, честита професионална промоция.

- Благодаря ви. Честито и на всички, които обичат Спартак.

- Когато поехте тима в третия есенен кръг, знаехте каква е единствената цел. Кога в хода на шампионата разбрахте, че ще я постигнете?

- Винаги съм вярвал, че ще се завърнем измежду експертите и по тази причина поех Спартак. Нямах никакво подозрение, че ще приключим първи и в никакъв случай не съм имал. 

- Какво си помислихте, когато Балчик редуцира вашата преднина на върха на 5 точки, а ви предстоеше посещение на неговия терен три кръга преди края? 

- Не съм имал терзания, нито съм бил обезверен. Знаех, че рано или късно ще си свършим работата, тъй като сме най-хубавият тим в групата и непрекъснато го показвахме с продукциите си. Вярвах безусловно на моите играчи. 

- С какво превъзхождахте своите съперници? 

- Ние упражняваме всеки ден и водим професионален подготвителен развой. Имаме мощни единици, обединен колектив, доста качествени футболисти и мощни характери. Нормално е освен това състояние да бъдем по-подготвени от другите тимове, в множеството от които футболистите работят и не организират постоянен подготвителен развой.

- Винаги сте твърдяли, че желаете Спартак да играе атакуващо и нападателно. В кои мачове тимът се приближи оптимално до вашите условия?

- Още след първите два-три мача, откакто потренирахме един месец, играта към този момент беше каквато аз желаех и последователно надграждахме. Имахме топката, търсехме гола и доминирахме във всички мачове, като се изключи малко срещи. Доминирахме и в Разград, където изпуснахме доста положения и можехме още там да решим нещата. За дуела в Балчик не мога да кажа, защото още в 20-ата минута изгониха наш състезател и останахме с 10 души, което наложи да се създадат корекции. 

- Кое ви прави по-щастлив – завръщането при експертите или безапелационният метод, по който го направихте? 

- Всичко, което постигнахме през сезона, ме удовлетворява, всичко ме прави благополучен. Радвам се, че си свършихме работата и направихме това, което се очакваше от нас. Радвам се и на отношението и държанието, което играчите демонстрираха в тренировките и мачовете. 

- На кого желаете да благодарите? 

- На всички, които са към мен, на почитателите, които бяха 12-ият ни състезател, а в Балчик - 11-ия, поради аления картон, на футболистите и на управлението. 

- Какво бихте споделили на вашите последователи? 

- Ние имаме изключителна аудитория и аз съм й признателен за голямата поддръжка. Зная, че нашите последователи чакат още повече и ще стремим да ги радваме. Знам също, че желаят Спартак да се завърне по най-бързия метод в елита. 

- С какъв брой играчи ще се разделите и на кои постове търсите попълнения?

- Знам какво би трябвало се направи, имам проект, само че още е рано да приказваме по този въпрос. Аз не съм спирал да мисля за селекцията и съм наясно от какво имаме потребност. Има, обаче, да прецизираме някои елементи и в случай че всичко стане по този начин, както се надявам, ще се получат забавни неща.

- Ще успее ли стадион „ Спартак “ да вземе лиценз, с цел да не се постанова да домакинствате в първите кръгове отвън своя дом?

- Не ми минава и през мозъка, че няма да вземем лиценз, защото желаеме да стартираме мощно във Втора лига и благодарение на публиката да вземем точки още в първите си семейства на наш терен. Но като виждам по какъв начин се работи по довършването на стадиона, съм обезпокоен. Имаме обещания от общината, само че до този миг не е направено всичко, което БФС изисква. Дано нещата се оправят.

- Какъв Спартак желаете да изградите в идващите два месеца, с цел да има действителни шансове се утвърди във Втора лига, а не да трепери за мястото си в нея?

- Наясно сме, че във втория ешелон тимовете са по-качествени. Така че би трябвало бързо да се пренастроим от аматьоризма към професионализма. Ако до момента сме мислили единствено за офанзивата, отсега нататък ще би трябвало да обърнем внимание и на други съставни елементи от играта, като отбранителните дейности. Ако всичко, което планираме през лятото, бъде изпълнено, ще съм спокоен за бъдещето на Спартак.

Недко Петров, " Петел "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР