снимка: Фейсбук/Тази сутрин в бТВ заявих много ясно какви са

...
снимка: Фейсбук/Тази сутрин в бТВ заявих много ясно какви са
Коментари Харесай

Деница Сачева обясни писмено какво е казала в бТВ, за да няма спекулации

снимка: Фейсбук/

" Тази заран в бТВ заявих доста ясно какви са били и остават политическите ми разбирания, само че все пак продуцентите на подправени вести не престават със своите спекулации ", това написа във Facebook общественият министър Деница Сачева.

Тя прибавя следното:

" Ето за какво още един път, този път документално, давам обяснение за тези, които се интересуват от истината:

1. Да, целият ми умишлен живот е минал в десния набор на политиката въпреки и като безпартийна до предходната година. През 2013 година бях поканена да повеждам листата на ДСБ в Хасково като представител на гражданската квота. Критикувах ГЕРБ отдясно и за съответни проблеми, макар че и тогава те бяха член на ЕНП. Не съм си разрешавала лични квалификации, само че съм посочвала обстоятелства и политики, които за мен са били неприемливи. От тогава до в този момент ГЕРБ се развива, в това число в профил персоналните носители на такива неприемливи за мен политики. Имена отново няма да загатвам, тъй като да употребявам argumentum ad hominem не е моят жанр - аз се вълнувам от обстоятелства, справедливи условия, политики и процеси. Смятам, че за хората би трябвало да се оставят шансове да се трансформират и развиват, а не да бъдат заклеймявани и обругавани. Апропо моделът на Държавна сигурност ще бъде демонтиран дефинитивно тогава когато се научим, че хората би трябвало да бъдат уважавани поради гениите им, а не да им се търсят слабите места с вяра за взаимозависимост. Жалко е практикуващите мислене в жанр „ Държавна сигурност “ да се кичат със самоопределението „ демократи “.

2. Да, откакто ДСБ остана отвън Народното събрание през 2013 година, в най-трудния за тях интервал подадох заявление за участие в партията (за първи път в живота си) – отговор не получих. Председателят на ДСБ по това време очевидно не е счел за належащо даже да отговори, само че както и сутринта загатнах, това не може да бъде мотив за мен да се откажа от политическите си дела, цели и планове. Години по-късно – през 2019 година, подадох заявление за участие в ГЕРБ. ГЕРБ е дясна партия, която продължава да бъде почитан член на ЕНП, тъй че с това не излизам отвън десния набор на политиката и оставам вярна на убежденията си. В този смисъл партии не съм сменяла. Членувала съм и членувам единствено в една.

3. Резултатите от моето присъединяване в политиката са известни както в опазването на здравето, по този начин и в образованието, труда и обществената политика, тъй че няма да ги изреждам. Само ще заявя, че са публично потребни, което постоянно е било единственият ми претекст да работя в това число и посредством политиката, и посредством единствената дясна политическа партия, в която съм видяла интерес към моите дела и благоприятни условия за тяхната реализация. В политиката съм, с цел да дам, не с цел да взема нещо. В персонален проект съм постигнала всичко, което съм си поставяла като цели през годините. В този смисъл актуалните ми занимания не са предмет на его, а на религия.

И цветущ празник на всички. Вяра, вяра, обич и мъдрост. Съвършеният свят би се основавал единствено на тях. Всичко друго е прекомерно преходно. "

 

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР