снимка: Фейсбук/Ритуал по присвояване на име на бързоходна лодка Стрела“

...
снимка: Фейсбук/Ритуал по присвояване на име на бързоходна лодка Стрела“
Коментари Харесай

Военноморското училище на България освети нова лодка с името „Стрела”

снимка: Фейсбук/

Ритуал по заграбване на име на бързоходна лодка „ Стрела “ от състава ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “ се организира през днешния ден в Пункта за базиране – Варна, заяви Министерсктовото на защитата на формалната си страница във Facebook.

Кръстница на плавателния съд стана началникът на „ Личен състав “ в Морско учебно заведение – капитан III сан Димана Славова. Иконом Живко Георгиев от Варненска и Великопреславска света Митрополия извърши церемониален водосвет и освещаване на именуваната лодка, а началникът на Училището – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, насочи одобрение във връзка новата облага.

Бързоходната лодка е добита през 2020 година Произведена е във Франция. Максималният брой лица, които могат да се транспортират, е 12 души. Снабдена е с извънбордов мотор с мощ 115 к.с. Ще бъде употребена за образование на курсанти, студенти, специализанти и кадети от Морско учебно заведение на Полигона за избавителни средства.

Плавателният съд ще обезпечава и разнообразни интервенции на море, като регати, морски лагери, гребно-ветроходни походи и други

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР