Снимка Фейсбук/Николай СлатинскиБуквално всеки ден излизат нови данни, факти, информации,

...
Снимка Фейсбук/Николай СлатинскиБуквално всеки ден излизат нови данни, факти, информации,
Коментари Харесай

Слатински: Онова, което в момента спасява ББ от съдебно разследване, е придворният му главен прокурор

Снимка Фейсбук/Николай Слатински

Буквално всеки ден излизат нови данни, обстоятелства, информации, изказвания, обвинявания, документи, които се стоварват върху действията на ББ.

Не мога да кажа, а и по какъв начин ще мога да кажа, откакто съм единствено непряк наблюдаващ, който не е потънал в окото на политическия вулкан, кое от всичкото това е истина и кое не е. Но е реалност, че това, което сега избавя ББ от правосъдно следствие, е придворният му основен прокурор, написа Николай Слатински в обществената мрежа.

Вижте, медиите всеки ден несметно и с явно преиграване и престарание дават думата на ББ, въпреки че той сега е никой като заеман пост. Има толкоз доста политически водачи, само че кой от тях се радва на сходно внимание, поради кого от тях се прекъсват изключително излъчвания на огромните малките екрани?

Тези малките екрани се оправдават несъмнено по този начин – ами беше министър председател повече от 10 години!

А какво пречи на прокуратурата да каже същото – за всеки различен можем да си вършим оглушки при този нарастващ брой обвинявания и набедявания, само че когато става дума за човек, който е бил повече от 10 години министър председател, ние не можем да не реагираме и по съответния юридически ред започваме инспекции, с цел да се убедим, че или изнасяното е истина, или, че то е петнене на името на този човек!

Но не, прокуратурата е тази, която пази ББ от най-логичното – инспекции дали това, което се изнася за него е по този начин. Не го споделям аз, споделят го политически дейни лица и директно ангажирани с изнасяното министри.

Предполагам, че има още известно софтуерно време, когато ще стане невероятно прокуратурата, а по-точно – откровено и персонално основният прокурор да се прави, както споделят в Перник на запушалка, или, отново както споделят в Перник, на кошаревски очевидец – не съм отсам и съм за малко, това писмо, дето ми искаш 10 лв. не съм го получавал.

Това може да стане в случай че основният прокурор бъде изправен пред алтернативата – или да избави себе си, или да избавя все по този начин ББ.

Все отново допускам, че ще се случи нещо друго. Като при купчинката пясък.

Разказвал съм към този момент за нея.

Ето какво е то:

Когато се насипва пясък в купчинка, до едно време купчинката пораства, само че в един миг без значение дали ще се насипе цяла шепа или оскъдна песъчинка, купчинката стартира да се срутва като лавина. И по кое време това ще настъпи зависи не от количеството на насипания в сериозния миг пясък (шепа или песъчинка), а от вътрешните характерности и специфики на купчинката.

Народът го е споделил - капката, която прелива чашата, камъчето, което обръща колата...

С други думи, дребни въздействия могат да водят до големи последици.

Понеже ББ прелестно знае какви ги е правил, той евентуално към този момент си дава сметка, че в един миг е нужна най-мъничка песъчинка, с цел да тръгне лавината на разкритията надолу.

Или че едно най-мъничко камъче може да обърне колата на ориста му - орис, която до неотдавна бе като че ли задълго обречена на безметежно и безалтернативно живеене най-високо на политическия ни Олимп. Или една най-мъничка капка може да прелее чашата на неговата недостижимост и инспекциите за действията му да тръгнат една през друга през глава.

Мисля си,

а ме кара да си мисля това неговото леко истерично и малко паникьорско държание в последно време, което той ни го показва непрекъснато, принуждавайки подвластните от него медии да го трансформират в централна тематика на логорейни прояви всеки ден,

че ББ живее в трескаво терзание, че се надбягва с времето. Той бави топката, рита я от дузпа в тъч (вече не може да бие дузпата до момента в който я вкара), пада театрално за дузпа, надява се да не му бият дузпата до изборите. Те са му последната вяра. Те могат да му излекуват тревогата и страховете, паник офанзивите и непрекъснато пробиваните психически отбрани, които той се мъчи да построи към себе си.

Но, както споделил слепият, ще поживеем, ще забележим!

Макар че – не отхвърлям – може да пристигна време, когато към този момент всички ще сме видели истината за него, само че той ще се е върнал на черен джип във властта и ще ни навира назидателно пръст в най-накрая прогледналите ни очи, настоявайки да си признаем ние на очите си ли ще имаме вяра, или на него!

Моля се Богу горещо това време да не пристигна.

Знаете ли за какво?

Защото се безпокоя поради младежите в България. Ново десетилетие на Под Егото ще провали живота им като потомство. А те са за мен освен единствената, само че и последната вяра за и на България.

Аз може и да споделям, че вярата като първа глупачка умира последна. Но почине ли тя, ситуацията ще стане безнадеждно. Този път черната дупка на Под Егото няма да продължи единствено 10 години, а може да господства над нас доста по-дълго. Толкоа дълго, че да ни се стори постоянно, написа още Николай Слатински в персоналния си профил във фейсбук.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР