Снимка Фейсбук/На днешия ден преди 55 години Черно море печели една

...
Снимка Фейсбук/На днешия ден преди 55 години Черно море печели една
Коментари Харесай

Навършиха се 55 години от победата на Черно море срещу Аякс

Снимка Фейсбук/

На днешия ден преди 55 години Черно море печели една от популярните си победи във футболната история. Макар и в другарски мач на някогашния към този момент стадион " Юри Гагарин ", " моряците " бият Аякс с Кройф в състава. Четири години по-късно отборът от Амстердам ще се превърне в европейски и международен хегемон и ще остане в аналите като учредител на тоталния футбол.

На 8.6.2021 се навършват 55 години от влиятелната победа на " Ч. море " над холандския първенец " Аякс ". Моряците са в състава на фотографията, а съгласно холандския източник от тази фотография на Аякс, на мястото на Сюрбиер и Сварт играят Принс и Майер. Третата фотография е на капитаните Янко Атанасов и Фриц Сутекаоу. " Ч. море " побеждава с 3:1 с 2 гола на Здравко Митев и един на Стефан Богомилов. За " Аякс " се разписва Кройф в края на мача. Седмица по-късно този тим на " Аякс " побеждава националния тим на Испания в Ла Коруня с 2:1, а 2 месеца по-късно на 12.8.1966 и българския първенец ЦСКА " Червено знаме " със 7:1. Голът за ЦСКА отбелязва Катила от дузпа, а Кройф прави хет-трик за " Аякс ". Друга любопитна детайлност към тази дата е, че тъкмо 2 години по-късно, на 8.6.1968 година Здравко Митев вкарва 5 гола на " Марица " в Пловдив и слага до в този момент непостижим клубен връх в " А " група за брой голове в един мач, пишат на страницата на  във фейсбук.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР