Снимка: Фейсбук/Мая МаноловаСедмицата отсрочка, която президентът даде на институциите, е

...
Снимка: Фейсбук/Мая МаноловаСедмицата отсрочка, която президентът даде на институциите, е
Коментари Харесай

Мая Манолова: Одобряваме 4 април за дата на изборите

Снимка: Фейсбук/Мая Манолова

Седмицата пролонгация, която президентът даде на институциите, е тест за това дали са подготвени да застанат на страната на жителите, които чакат почтени и транспарантни избори. А оценката дали организацията дава опция за транспарантни и почтени избори, ще дадат хората като отидат да гласоподават.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова пред медиите след изказването на президента Румен Радев, че парламентарните избори ще са на 4 април 2021 година

„ Изправи се.БГ “ утвърждава датата 4 април, тъй като дава пролонгация на институциите да покажат политическа воля за организация на почтени и транспарантни избори, добави Манолова.

На ход е Народното събрание и парламентарните партии, които да се ангажират със законодателни промени - гласоподаване по пощата за българите зад граница, обезпечаване на гласоподаване за карантинираните лица и видеонаблюдение на броенето на резултатите. На ход е държавното управление - чакаме час по-скоро здравните правила, които да обезпечат почтен и безвреден избор, като е обикновено членовете на изборните комисии, които желаят, да имат обезпечено имунизиране, безапелационна е тя.

Манолова акцентира, че е на ход и ЦИК – да каже по кое време ще са доставени машините, по какъв начин ще са превозени, къде ще се съхраняват и пазят. На ход е и Агенцията за електронно ръководство, която би трябвало час по-скоро да показа методиката за узаконяване на машини, а жителите да имат опция за независим самостоятелен одит на машините. Очакваме и ГРАО да показа изборни описи, изчистени от мъртви души, добави тя.

Гражданският напън за незабавна оставка и за избори час по-скоро не е спрял. Ние поддържаме митингите и настояването за бързи избори, само че седмицата пролонгация се постанова поради безгрижието на институциите, които както видяхме при консултациите при президента, са неподготвени за провеждането на почтени избори.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР