Снимка Фейсбук, Евгений КъневИзненадан съм, че предложението на ВМРО за

...
Снимка Фейсбук, Евгений КъневИзненадан съм, че предложението на ВМРО за
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Не само държавата, а и патриотизмът трябва да се отвоюва от мафията

Снимка Facebook, Евгений Кънев

Изненадан съм, че предлагането на Вътрешна македонска революционна организация за " Гарантирани права и поданство на всеки етнически българин " в новата Конституция мина съвсем без коментар в общественото пространство, написа във Facebook Евгений Кънев.

" Ами то е нито повече, нито по-малко... фашистко, тъй като слага българският етнос над другите етноси на българските жители. Защото значи, че правата и поданството на другите етноси не са обезпечени по Конституция!

Единственият различен прочит като желание е преднамерено саботиране на Велико народно събрание като част от общ сюжет за неуспех - тъй като подписът на ГЕРБ под подобен текст ще я обезсмисли като... " Граждани за европейско развиване на България ".

Но нещастието е в друго. Че освен страната, а и патриотизмът би трябвало да се отвоюва от мафията и неговата ченгесарска интерпретация. Тя опонира не просто на европейските полезности, под които сме се подписали, ставайки членове на Европейски Съюз, а на заветите на Апостола: " Българи, турци, евреи и прочие ще бъдат равнопоставни във всяко отношение - било във религия, било в националност, било в гражданско отношение, било в каквото било. "

Нужно е възпитанието на идващите генерации точно в този национализъм - честност към народа, към жителите, а не към страната, както изискват тоталитарните идеологии. (Нали си спомняте по какъв начин всички критици на комунизма бяха родоотстъпници, а действително бяха държаво-отстъпници).

Патриотизмът и просветният шовинизъм най-малко в нашия живот постоянно ще са мажоритарни, а глобализмът и космополитизмът - миноритарни. От фундаментална значимост за бъдещите генерации е да обичат България, тъй като в нея всички жители са равни пред закона и имат изравнени благоприятни условия за старт в живота, вместо тъй като българският етнос има обезпечени права, а другите не.

Тогава ще са лоялни и на страната. "
 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР