Снимка: Фейсбук/Алексей НавалниОрганизацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) заяви,

...
Снимка: Фейсбук/Алексей НавалниОрганизацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) заяви,
Коментари Харесай

Организацията за забрана на химическите оръжия: Навални е отровен с новичок

Снимка: Фейсбук/Алексей Навални

Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) съобщи, че в кръвта на съветския опозиционер Алексей Навални е намерено вещество от вида на " новичок ", предадоха Франс прес и Ройтерс.

Навални беше лекуван в Берлин предишния месец за допустимо отравяне с този нервнотоксичен газ, написа

Пробите от кръвта и урината на Навални са съдържали холинестеразен инхибитор, сходен на две химически субстанции от групата на " новичок ", които бяха неразрешени от ОЗХО през 2019 година

" Няма подозрение, че нервнотоксичното вещество " новичок " е било употребявано за отравяне на Алексей Навални. Всяка приложимост на неразрешено химическо оръжие е мотив за съществено безпокойствие ", написа в Туитър английската делегация в ОЗХО.

Правителството на Германия изследва подробния отчет на ОЗХО за Алексей Навални и още веднъж приканва Русия да даде пояснения, съобщи ТАСС.

Критикът на Кремъл Алексей Навални съобщи, че съветските разследващи служби са го отровили с нервнопаралитично вещество, тъй като управляващите го считат за опасност преди парламентарните избори следващата година.

" Те схванаха, че имаше огромни, огромни проблеми, заплашващи ги преди изборите за Държавната дума ", споделя той в траяло повече от два часа видеоинтервю за съветски блогър в обществената мрежа YouTube, показва Reuters.

В него той споделя още здравословното му положение много се е подобрило, а лекарите са били сюрпризирани какъв брой бързо се възвръща. 

Ръцете му обаче мощно треперели и се лекувал посредством физиотерапия.

Навални добавя, че не знае по какъв начин веществото, с което е бил токсичен, е проникнало в организма му, само че прибавя, че може да е докоснал нещо.

Само преди няколко дни в изявление за " Шпигел ", той изрично съобщи, че няма " да достави удоволствието на президента Владимир Путин да живее в заточение " и даде обещание да се върне в Русия незабавно откакто се възвърне изцяло от отравянето си.

Да не се върна би означавало, че Путин е постигнал задачата си. И в този момент моята работа е да остана индивидът, който не се опасява ", сподели той пред " Шпигел “ в първото си изявление за медиите след хипотетичното му отравяне през август.

До края на месеца Европейският съвет ще разиска за повторно покушението против Алексей Навални, заяви пред Европейския парламент ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

На 20 август създателят на Фондацията за битка с корупцията в Русия беше приет в болница в Омск. Лекарите в началото диагностицираха положението му като метаболитно разстройство, предизвикващо внезапен спад в равнищата на кръвната захар. Той бе подложен в изкуствена кома.

По-късно Навални бе превозен до Германия. Направените там проучвания, чиито резултати бяха доказани от лаборатории в Швеция и Франция, демонстрираха отравяне с химически сътрудник, за който се подозира че е рода на бойното отровно вещество " Новичок ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР