Снимка FB/ Мая Манолова17 приоритетни области, по които народните представители

...
Снимка FB/ Мая Манолова17 приоритетни области, по които народните представители
Коментари Харесай

Комисията по ревизията: Приоритет е бюджетът на домакинствата

Снимка FB/ Мая Манолова
17 предпочитани области, по които народните представители ще преглеждат сигнали бяха избрани на първото съвещание на Временна комисия по проверката за определяне на злоупотреби и нарушавания при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни и общински предприятия, сдружения с повече от 50 на 100 държавно и общинско присъединяване и локалните управляващи през последните 5 години, написа

Комисията реши да преглежда и проблеми, отнасящи се директно до бюджета на семействата. Така енергетиката, енергийните сдружения, ВиК, ТЕЦ-ове, нарушавания на локалната власт, горски и ловни стопанства, ловните хижи, както и разноските за приложимост на СРС ще попаднат в целите на комисията. Други проблеми се отнасят до държавната благосъстоятелност по гранично-пропускателните пунктове също ще бъде проблем, който ще се преглежда от националните представителите.

Бяха препоръчани още тематиките, свързани с АПИ, " Турски поток " и Държавната организация " Електронно ръководство ". Така общият брой на целите за краткотрайната комисия стана 17.

Големият брои предпочитани тематики и времевото ограничаване на комисията (6 месеца) бяха повода за първият спор в зала " Изток ", където се организираше съвещанието. Спорен въпрос беше това по какъв начин тъкмо да се избере с кои от тематиките да се стартира. Комисията реши изборът да става на база предложение от всяка парламентарна група.

Първите такива бяха изложени по време на съвещанието. За " ИТН " главен приоритет е " Автомагистрали " АД, за ГЕРБ-СДС - АПИ, за Българска социалистическа партия - ББР, за " Демократична България " е тематиката " Турски поток ", за Движение за права и свободи - Национална агенция за приходите и Национален осигурителен институт, а за " Изправи се БГ! Ние идваме! " - секторът енергетика.

Освен това комисията дефинира и редът за чуване на сигнали от жители, който ще се дефинира след координиране сред ръководителя на комисията и по един представител от парламентарна група. Първото такова съвещание ще се организира в понеделник.

Вътрешният устав на комисията също се оказа противоречив въпрос, като дебатите по него продължиха повече от 20 минути. Важно решение, което взеха членовете на комисията, се отнася до излушванията на лица, разкриващи търговски секрети или различен тип класифицирана информация, които ще се организират при закрити порти.

Следващото съвещание на комисията по проверка ще бъде в сряда.



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР