Снимка: FacebookПолицията задържа предполагаемия футболен хулиган, който рани с бомбичка

...
Снимка: FacebookПолицията задържа предполагаемия футболен хулиган, който рани с бомбичка
Коментари Харесай

25-годишният Йордан Исаев е в ареста за хвърлената бомбичка, която рани полицайка



Снимка: Фейсбук

Полицията задържа хипотетичния футболен гамен, който рани с бомбичка двама служители на реда по време на дербито ЦСКА – „ Левски ” в сряда. От тогава Министерство на вътрешните работи търси причинителя.

bTV научи, че арестуваният е Йордан Исаев, на 25 години. Той се е предал непринудено и е арестуван за 72 часа.

Заради осъщественото закононарушение го грозят до 15 години затвор.

25-годишният Йордан Исаев не е бил прочут на полицията. Няма престъпни регистрации, нито пък е бил осъждан. Той е част от твърдото ядро на агитката на „ Левски ”. Късно нощес е отишъл в Столична дирекция на вътрешните работи дружно с юрист.

 



Снимка: Фейсбук

 

След като самоличността му е била изяснена от полицията, обвиненият се е укривал, само че диалог по телефона с проверяващите го е предиздвикал да се съобщи.

Play Video

Исаев не е измежду в началото арестуваните 40 души след края на мача в сряда. В процеса на следствието излиза наяве, че 25-годишният почитател е разказал на свои близки за стореното още преди да бъде задържан.

Направи цялостни признания, първите му думи към нас бяха, че съжалява за стореното ”, съобщи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Ивайло Иванов. 



Снимка: Фейсбук

Задържаният разказал, че бомбичката и маската му били дадени от чужд. Ако закононарушението му бъде потвърдено в съда, Исаев чака тежка присъда.

„ На лицето е повдигнато обвиняване за това, че е породена тежка телесна щета на повече от един чиновник на Министерство на вътрешните работи по хулигански подбуди. Предвиденото наказване е от 5 до 15 години отнемане от независимост ”, изясни градският прокурор на София Емилия Русинова.



Исаев е арестуван за 72 часа, след което прокуратурата ще упорства за най-тежката мярка „ задържане под стража ”.

От думите на проверяващите стана ясно, че видеонаблюдението на стадиона не е помогнало изключително при разкриването на причинителя. Законът пък спъвал съответната защита на дербитата.

„ Има редица законодателни и нормативни спънки, които ни пречат за успеваемостта в работата ”, разяснява зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов.

В сряда следва следващото дерби сред червени и сини. Все още съществува риск за зрението на едното око на ранената полицайка Гергана Зашева, оповестиха от Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР