Снимка: Facebook Боян Петров вече над 10 дни води една

...
Снимка: Facebook Боян Петров вече над 10 дни води една
Коментари Харесай

За Боян Петров! Интересно ми е да живея… Интересно ми е да ми е трудно

Снимка: Фейсбук
Боян Петров към този момент над 10 дни води една от най-тежките си битки… със гибелта.

Алпинистът е от хората, поради които вярваш, че чудесата са вероятни. Доказвал го е десетки пъти. За него думата " невероятно " не съществува, ненавижда я, за него това значи " не желая ", написа Dnes.bg.

Именно по тази причина дамата до него, някогашната му брачна половинка, двете му деца, а и всички негови другари имат вяра, че той ще завоюва и тази борба.

Преди 20-ина години на Съни, както го назовават приятелите му, му е открит кожен израстък. Тогава във ВМА е опериран, няма разсейки и всичко минава сполучливо.

Следващото тестване е още по-тежко - рак на тестисите на 26 години. Лекарите му споделят, че възможностите да оцелее са 50 на 50.

" Казах си: Или ще умра, или няма да умра - междинен път няма - споделя той. - И взех решение да не загивам ", добавя алпинистът в изявление за " България през днешния ден ".

Тогава единият тестис на Боян е отхвърлен, има разсейки, само че химиотерапията съумява да ги унищожи.

Шест месеца по-късно алпинистът чува нова страшна диагноза - тежък диабет, отключен от химиотерапията.  Въпреки тежките си диагнози не се предава и го потвърждава, сбъдвайки фантазиите си.

Съни побеждава гибелта и през 2009 година, когато на слизане от връх Гашербрум II полита от 12 метра в ледникова пролука, оцелява по знамение и е избавен от група испански алпинисти.

През 2016-а претърпява и тежка злополука в Кресненското дефиле, тогава автомобил с румънска регистрация го отнесе, до момента в който той събираше данни около пътя за убитите животинки, обвързвано със градежа на " Струма ".

Дни след случая Боян бе в медикаментозна кома, с заплаха за живота във ВМА, само че оцеля, още веднъж оцеля.

Към 2017 година той е българският височинен планинар с най-вече изкачени върхове над 8000 метра, общо 10.

" Интересно ми е да пребивавам - споделя Боян. - Интересно ми е да ми е мъчно. Колкото по-трудно ми става, толкоз ми е по-интересно, толкоз повече се усилва блясъкът в очите ми. Лесните неща не ме притеглят ".

Заради алпинизма Петров жертва част от персоналния си живот. " Писна ми ", споделя първата му жена и го напуща след следващата му няколкомесечна експедиции. От нея Съни има прелестна щерка Тея.

Със сегашната Радослава Ненова са горди родители на дребния Явор. Тя също е запалена планинарка и постоянно съпровожда Боян до базовите лагери на експедициите му.

Като академик Боян признава, че не има вяра в Бог. Вярва, че в случай че искаш мощно нещо, има метод да го постигнеш. Със сигурност на Съни не му се умира още. Поставил си е нова цел.. да живее.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР