снимка ЕПА/БГНЕС Американският президент Доналд Тръмп призова нацията към единство

...
снимка ЕПА/БГНЕС Американският президент Доналд Тръмп призова нацията към единство
Коментари Харесай

Тръмп поиска единство и имиграционна реформа в речта си За състоянието на съюза


фотография ЕПА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп прикани нацията към единение и удостовери желанието си да организира огромна имиграционна промяна в първата си тирада “За положението на съюза”. Той похвали развиването на американската стопанска система.

Според него Съединени американски щати са постигнали “невероятен прогрес “ и “изключителни успехи”. Той добави, че няма по-подходящо време жителите да стартират “изживяването на американската фантазия “.

“Ако работите старателно, в случай че вярвате в себе си, в случай че вярвате в Америка, можете да мечтаете за всичко, можете да бъдете всичко. И дружно можем да реализираме безусловно всичко”, съобщи Тръмп.

Тръмп прикани републиканците и демократите да загърбят несъгласията си във връзка с имиграцията.

Той сподели, че ще има смяна в програмата “Зелена карта”, която дава право на работа на чужденците в Съединени американски щати. Картата към този момент няма да се дава на лотариен принцип, а въз основата на икономическите потребности на Съединени американски щати. Ще се вкарат и ограничавания за роднините, които могат да посещават Съединените щати.

“През последните месеци администрацията ми беседва с републиканци и с демократи, с цел да реализира справедлив метод към имиграционната промяна. На базата на тези полемики представихме пред Конгреса в детайли предложение, което би трябвало да бъде подкрепено от двете партии като обективен компромис – никой няма да получи всичко, което желае, само че страната ни ще получи решаващата промяна, която ѝ е необходима”, сподели Тръмп.

Той също по този начин разгласи, че e подписал декрет за опазване на военния затвор в Гуантанамо.

Очевидно разделяне

Въпреки апелите за само, дълбокото разделяне сред партиитее явно, отбелязва Ройтерс. Почти всички демократи стопираха да ръкопляскат секунди откакто президентът влезе в залата на Камарата на представителите. Докато половината от публиката бурно ръкопляскаше, изправяйки се на крайници, по време на речта, другата половина седеше мрачна и неподвижна, в море от черни облекла, предава АП.

Първата дама Мелания Тръмп, облечена с костюм с панталон от " Диор ", беше посрещната със мощни овации, до момента в който заемаше мястото си, написа още АП.

Републиканците приветстваха с аплодисменти, когато Тръмп говореше по какъв начин Америка е велика още веднъж и за успеха си с данъчната промяна, до момента в който демократите съвсем не реагираха.

Президентът употребява историите на елементарни хора, с цел да илюстрира тематиките в посланието си.

Той стартира с прослава за Ашли Лепърт, офицер от Бреговата защита, който бе на борда един от първите хеликоптери, пристигнали на място в Хюстън по време на урагана Харви. Президентът загатна и пожарникаря Дейвид Далбърг, който избави десетки деца, попаднали всредата на пожарите в Калифорния.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР