Снимка: ЕНП, уикипедияГърция подкрепя диалога с Турция за разрешаване на

...
Снимка: ЕНП, уикипедияГърция подкрепя диалога с Турция за разрешаване на
Коментари Харесай

ЕНП подкрепи Мицотакис срещу Ердоган

Снимка: ЕНП, уикипедия

Гърция поддържа разговора с Турция за разрешаване на двустранни въпроси, само че полемиките не могат да се водят под опасност, съобщи министър-председателят Кириакос Мицотакис пред националните делегации на Европейската национална партия /ЕНП/, на видеоконференция, написа в. „ Катимерини ”, съобщи БГНЕС.

„ Представих на групата на ЕНП доказателства за провокативните дейности на Турция в Източното Средиземноморие. Гърция е последовател на разговора, защото имаме безспорна религия в позициите си. Истинският разговор обаче не може да се води под опасност или нарушавания на нашите суверенни права “, написа Мицотакис в Туитър след виртуалната среща.

Според държавни източници Манфред Вебер, началник на парламентарната група на ЕНП в Европейския парламент, споделя визията на Мицотакис, че Европа нито ще бъде неуверена, нито разединена пред турските провокации.

„ Много добре е да беседваме с Кириакос Мицотакис по отношение на сериозните събития в източното Средиземноморие през днешния ден “, написа в Туитър Вебер. „ Групата на ЕНП изцяло поддържа работата на гръцкото държавно управление за отбрана на външната граница на Европа и за противопоставяне на турската военна експанзия в морето. Няма да бъдем изнудвани ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР