Снимка: ЕК Препоръките са част от водещата инициатива на българския

...
Снимка: ЕК Препоръките са част от водещата инициатива на българския
Коментари Харесай

Мария Габриел: Сътрудничеството и инвестициите са ключови за бъдещето на цифровото образование в Европа

Снимка: ЕК

Препоръките са част от водещата самодейност на българския еврокомисар - Плана за деяние в региона на цифровото обучение, и са основни за построяването на европейското просветително пространство до 2025 година Целта е да подкрепят достъпа на европейските жители до висококачествено и приобщаващо цифровото обучение и образование.

Двете рекомендации са направени въз основа на съвещания и структурни разговори, извършени с всички страни членки през 2022 година Те ще допринесат за основаването на високоефективна цифрова екосистема, включваща инфраструктура, съоръжение и наличие, и поддържат цифровите умения и компетентности на преподавателите и учениците. Тези два целта изискват добра съгласуваност и съдействие на локално, национално и европейско ниво.

" Представените през днешния ден рекомендации са основата и моторът на взаимната ни работа с страните членки, с преподаватели, възпитаници и просветителни институции за обезпечаването на висококачествено и налично цифрово обучение и образование. През идващите месеци ще създадем експертна група на високо ниво с представители от всички страни членки, която да подкрепи сполучливото осъществяване на рекомендациите ", заключи комисар Габриел.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР