Снимка: economic.bg Големите победители в най-престижния конкурс за бизнеса „Мистър

...
Снимка: economic.bg Големите победители в най-престижния конкурс за бизнеса „Мистър
Коментари Харесай

КРИБ раздаде бизнес наградите за годината


Снимка: economic.bg

Големите спечелили в най-престижния конкурс за бизнеса „ Мистър и Мисис Икономика” 2017 са Димитър Димитров, изпълнителен шеф и член на Борда на шефовете на „ Софарма Трейдинг” АД и Елина Друмева, шеф и съсобственик на „ Абритес” ООД.

Наградите бяха връчени на блестяща гала в столичния хотел „ Маринела”. Събитието се проведена за трета поредна година от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и списание „ Икономика”.

"Трябва от ден на ден да работим с упоритост, пристрастеност и малко полуда. Нека имаме упоритости, справедливо е, всичко, което вършиме, е плод на вашите умения и труд, денонощен даже. Заради тях постигнахме 4% растеж на стопанската система, може би доста повече даже, както и 100 милиарда лева БВП (БВП) ", това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, която връчи двете влиятелни оценки. "Голямата спънка пред стопанската система ни е липстаа на работна ръка, всякаква работна тя ", сподели тя.

Външният министър пое ангажимент да презентира България като положително място за живот и работа, с цел да може да притеглим и хората, които живеят отвън рамките на родината ни.

Водещи на събитието бяха Радина Червенкова и артистът Стефан Щерев. За положителното въодушевление на гостите способства звездният дует Орлин Горанов и Кристина Димитрова.

„ Индустрията ни е измежду първите три или четири места в Европа по растеж и това ни слави по света “, съобщи Кирил Домусчиев, ръководител на КРИБ в своята тирада. По думите му България към този момент е позната за една толкоз богата страна – Саудитска Арабия, която до скоро не знаеше за нас. „ Всички там питаха какво могат да вършат в страната ни и в какво могат да влагат “, разяснява той.

Общо 68 бизнес водачи бяха номинирани от членовете на КРИБ, а изборът на спечелилите направи Управителният съвет на Конфедерацията.

Ето още кои бизнес водачи бяха наградени в границите на тазгодишния конкурс:

в категория „ Индустрия” - инж. Росен Даскалов, притежател на „ Син Карс Интернешънъл” ЕООД;

в категория „ Финанси и застраховане”- Цветелина Бориславова, ръководител на Надзорния съвет на „ Българо-американска кредитна банка” (БАБК);

в категория „ Енергиен сектор” - Милена Драгийска-Денчева, основен изпълнителен шеф на „ ЛИДЛ България” ЕООД;

в категория „ Транспорт и логистика” – капитан далечно корабоплаване Александър Калчев, изпълнителен шеф на „ Параходство Български морски флот” АД;

категория „ ИКТ, аутсорсинг и бизнес услуги” – Любомир Минчев, създател и ръководител на Борда на „ Телелинк” ЕАД;

категория „ Земеделие и хранителна промишленост” – Бойко Сачански, шеф на Billa България;

категория „ Строителство” – инж. Петко Николов, изпълнителен шеф на „ Пътстрой-92” АД;

в категория „ Недвижими имоти” – Константин Бояджиев, шеф на „ Галакси Инвестмънт Груп” ООД;

в категория „ Образование” – Емилия Занкина, заместник-ректор на „ Американски университет в България” (АУБГ);

в категория „ Здравеопазване” – доктор Георги Стаменов, МБАЛ за женско здраве „ Надежда” ООД;

в категория „ Консултантски бизнес/услуги” – Любомир Пейновски, притежател на „ Клийнтех България” ООД;

в категория „ Услуги и търговия” – Илиян Рангелов, шеф на „ Белаз – София” ЕООД.

Категориите „ Строителство”, „ Недвижими имоти”, „ Образование” и „ Здравеопазване” бяха включени за първи път тази година.

Специалния почетен знак на КРИБ получиха проф. д.т.н.инж. Николай Вълканов, ръководител на Съвета на шефовете на „ Минстрой Холдинг” АД за повсеместен принос в развиването на минно-геоложкото дело в България и по случай 65 годишния празник на компанията. Другата специфична премия е за капитан далечно корабоплаване Александър Калчев, изпълнителен шеф на „ Параходство Български морски флот” АД за повсеместен принос в развиването на българското комерсиално мореплаване и по случай 125 годишния празник на компанията.

Специалната си грамота КРИБ връчи на проф.д.ик.н. Стати Василев Статев, ректор на УНСС. Той бе отличен за най-хубав научен сътрудник на бизнеса.

Специалната си премия Списание „ Икономика” връчи на кмета на Благоевград Атанас Камбитов за поощряване развиването на туризма и българо-френските културни взаимоотношения за организирането на фестивала "Франкофоли ". Министърът на туризма Николина Ангелкова връчи премията на градоначалника.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР