Снимка: CSKA.bgНестор Ел Маестро е новият старши треньор на ЦСКА-София.

...
Снимка: CSKA.bgНестор Ел Маестро е новият старши треньор на ЦСКА-София.
Коментари Харесай

ЦСКА-София представи новия треньор и осем попълнения

Снимка: CSKA.bg

Нестор Ел Маестро е новият старши треньор на ЦСКА-София. Негов асистент ще бъдат брат му Никон Ел Маестро, а вратарите ще бъдат тренирани от Ивайло Петров. Част от щаба ще са и кондиционните експерти Томас Нойберт и Кирил Динчев.

Нестор Ел Маестро е роден на 25 март 1983 година в Белград. Когато е на 8 години, фамилията му се мести в британската столица Лондон. Едва 16-годишен, Ел Маестро става треньор в академията на Уест Хям.

През 2002 година настава нова смяна в местожителството на новия ни треньор - той заживява във Виена, където в продължение на 2 години води младежкия отбор на Аустрия Виена.

Братята Ел Маестро отпътуват за Валенсия през 2004 година и стартират работа във втория тим на Валенсия Местая.

След двугодишен престой на испанска земя, Ел Маестро получава предложение от Шалке 04, което приема и става помощник на Марко Сломка в мъжкия тим (2006 - 2008 г.). Тандемът Ел Маестро - Сломка се резервира и в Хановер 96 (2010 - 2013 г.) и в Хамбургер (2014 г.). 

Младият експерт се завръща в Аустрия Виена през лятото на 2016 година като асистент на Торстен Финк, а година по-късно получава шанса да бъде старти треньор на Спартак (Търнава) и извежда отбора до шампионската купа след 45-годишни очакване!

" Много съм благополучен, че ще бъда треньор на ЦСКА, великански клуб, клуб от който са излезли многочислени митове. Виждам господин Пенев, който е измежду нас - благодаря за уважението. Въодушевен съм, от това което следва през новия сезон ", съобщи Ел Маестро.

" Зная къде съм попаднал, зная каква е обстановката. В последните няколко дни работата се развиваше доста интензивно, искахме да създадем боеспособен отбор. Моят жанр е печелившият и триумфален жанр, във всеки мач ще играем за победи, повече от съперниците ни, футболът е съревнование, пребивавам за надпреварата, уповавам се, резултатите да се получат ", добави новият треньор на ЦСКА.

" Помощник-треньор ще бъде моят брат Нико, срещнах се с кондиционния треньор, ще забележим дали ще търсим още хора за щаба ", показа експертът.

" Имам добра съгласуваност с хората от клуба, ще има и нови футболисти, няма да бързаме, ще създадем верните решения по отношение на селекцията.

Имах няколко срещи с господин Ганчев и неговия наследник, идеалист, оптимистичен човек, същият като него съм, ще си паснем ", сподели треньорът на ЦСКА.

" Предполагам посредством Интернет знаете всичко за мен, всичко е правилно. Като старши-треньор съм бил единствено 1 година, опитът ми е дребен, работил съм в дребни и огромни клубове като асистент. Предизвикателството е огромно в подобен огромен клуб като ЦСКА и за мен, и за клуба ", добави Ел Маестро.

" Поставям си цел да приказвам български към януари, няма да е сложен за мен, ще стартира да изучавам езика още от в този момент. В Словакия бяха същите неща, това, което направихме със Спартак за Европа може би е огромна сензация. Предишният сезон завършихме шести. Ще направя паралел с България, все едно Верея да стане първенец. Причините за триумфа са множествени, не е единствено работата на треньора. Всички желаят единствено едно в най-големия клуб в България, ще се борим с Лудогорец, няма да е елементарно, само че ще се борим. Не е случайност да станеш седем пъти първенец ", показа новият треньор на ЦСКА.

" Имам разнообразни хрумвания, всеки ден ще ги ползвам на подготовка. Каранга е един от основните играчи, желаеме да остане в тима. Важен е за нас.

Имам 32 мача като старши-треньор. Уверен съм в себе си, че мога да свърша добра работа. С Мирко Сломка работихме 10 години в 3 разнообразни клуба, той ми оказа помощ доста в работата. Бях асистент и една година на Торстен Финк, учиш се непрекъснато и надграждаш. Играчите ми изиграха сезона на живота си, само че няма хора в листата за селекция от Словакия ", добави треньорът.

Новите две попълнения на " алените " са холандския бранител Стивън Перейра и хърватския вратар Данте Стипица. Стивън Перейра е роден на 13 април 1994 година в Ротердам, Холандия. През сезон 2014/2015 година той пази екипа на локалния Цволе, след което минава в МВВ Маастрихт и изиграва 101 мача, в които отбелязва 3 гола. От година бранителят е национал на Кабо Верде.

Данте Стипица е роден на 30 май 1991 година в Сплит, Хърватия. 28-годишният вратар идва от локалния гранд Хайдук Сплит, където през миналия сезон е записал общо 25 мача във всички шампионати. Стипица е бил корав титуляр за отбора си в евротурнирите предишното лято, когато Хайдук в профил Левски след две победи. Хърватинът е артикул на школата на клуба от Сплит, висок е 189 см и има записани мачове за всички младежки и юношески гарнитури на страната си.

" Разделихме се с петима състезатели - Роланд Алберг, Раул Лое, Жан Бланко, Укра и Александър Барт. ", сподели Пламен Марков.

" Рафаел Енрике към този момент е с непрекъснат контракт с клуба. Петима футболисти на ЦСКА, които бяха преотстъпени през иминалия сезон, стартират подготовка с отбора. Игралите чартърен в Литекс Иван Турицов (десен защитник), Тонислав Йорданов (нападател) и Ангел Лясков (ляв защитник), както и защитавалите цветовете на Етър Пламен Гълъбов (защитник) и Никола Колев (полузащитник), се причислиха към тима. В идващите дни старши треньорът Нестор Ел Маестро ще реши кои от тях ще останат в ЦСКА и ще продължат подготовката за новия сезон в Първа лига и европейските клубни шампионати ", показа Марков.

" Каранга се лекува, до няколко дни би трябвало да се прибере в България и би трябвало да стартира подготовка. Всеки един треньор без изключение желае и желае да има най-хубавите футболисти в света. Ще привличаме футболисти, които дават отговор на условията на треньора и са ни по финансовите благоприятни условия ", добави Пламен Марков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР