Снимка: chernomorepfc.bgТежки облаци са надвиснали над българския футбол.Първенството на България

...
Снимка: chernomorepfc.bgТежки облаци са надвиснали над българския футбол.Първенството на България
Коментари Харесай

Футболът в България е застрашен. Искат да го прекратят за 4 месеца

Снимка: chernomorepfc.bg

Тежки облаци са надвиснали над българския футбол.

Първенството на България може да бъде прекъснато напълно скоро и да не се възобнови в идващите 4 месеца. Такова предложение ще направи здравният министър Костадин Ангелов поради тежката пандемична конюнктура. Проф. Ангелов ще предложи преустановяването на присъствените занятия в учебни заведения, университети, ясли и детски градини да бъде въведена възбрана за групови спортни мероприятия, затварянето на питейни заведения и завeдения, както и на моловете. Забрана ще има и за частни събирания. Ако то бъде признато, това значи, че ще се стигне до финансов колапс и банкрути на огромна част от професионалните клубове.

" Удължаваме периода на оповестената изключителна епидемиологична конюнктура до края на март 2021 година. Второ - преустановяваме присъствените занимания в учебни заведения, ясли и курсове. Преустановяваме всевъзможен тип групови спортни мероприятия, семинари, състезания и други развлекателни мероприятия ", съобщи Ангелов, написа Спортал.бг.

" Продължаваме възбраната за посещаване на нощни заведения и питейни заведения. Преустановяваме работата на заведенията за хранене, заведения за бързо обслужване и т.б. Те могат да работят единствено за доставки по домовете ", съобщи министърът.

Ако бъде признато сходно решение за българския футбол, ще бъде много необичайно, защото всички огромни шампионати в Европа сега се играят без аудитория и няма никакви индикации да бъдат спрени още веднъж. Същото се отнася за Шампионската лига и Лига Европа, където Лудогорец и ЦСКА-София имат по още три дуела от груповата фаза. Думите на министър Ангелов идват, откакто една от най-силно засегнатите страни от COVID-19 Англия разгласи, че на 2 декември ще отваря отчасти стадионите за мачовете от Премиър лийг.

Освен това повече от две-трети от футболистите в елита на България към този момент прекараха ковид през последните месеци. Отборите на Етър, Славия, Левски, Арда, Черно море, Лудогорец, Берое, Царско село и Локомотив (Пловдив) всеобщо прекараха Covid-19. Голяма част от играчите на Монтана, ЦСКА-София, ЦСКА 1948 и Ботев (Пловдив) също към този момент са с антитела.

Плюс това, в случай че се вършат проби всяка седмица или два пъти в седмицата, както е в Европа и както нашата медия предложи преди десетина дни, а освен един път месечно, както е у нас, шампионата може да бъде доиграно до Коледа.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР