Снимка chernomorepfc.bgПреди утрешната среща ЦСКА София - Черно море на

...
Снимка chernomorepfc.bgПреди утрешната среща ЦСКА София - Черно море на
Коментари Харесай

Преди ЦСКА – Черно море: Илиан Илиев води на Бруно Акрапович

Снимка chernomorepfc.bg

Преди утрешната среща ЦСКА София - Черно море на " Българска войска " наставникът на " моряците " води с една победа повече на треньора на " алените " в треньорските им конфликти. В събота в столицата ще премерят сили двама от най-хубавите треньори в България сега – Бруно Акрапович и Илиан Илиев.

За босненеца се изговори доста в последните месеци.

Той трансформира " Локо " (Пд) в същинска машина и завоюва в границите на няколко месеца 2 Купи на България и 1 Суперкупа, като нито един път не беше в ролята на любимец.

Дори при започване на този сезон той безапелационно бе с „ черно-белите “ на второ място и сериозен кандидат за купата, до момента в който не реши... да се реалокира в ЦСКА.

Илиан Илиев няма какво да го разясняваме. Навсякъде, където е работил, е оставял своя почерк и желанието тимовете му да се надиграват с съперника и да демонстрират зрелищен футбол. Илиан също завоюва Купата на България през 2010 година с " Берое ". Той е бил отпред още на " Левски ", " Локо " (Пловдив), а и нееднократно е бил спряган за селекционер на националния тим, което е своеброзна оценка за работата и качествата му.

Това ще е десететата среща сред двамата треньори, написа " Мач Телеграф ". Досега босненецът постоянно влизаше в тези дуели в качеството си на треньор на " Локомотив " (Пловдив), до момента в който Илиан Илиев, с изключение на с " Черно море ", го е срещал и с " Верея ". И даже е успявал да му измъкне „ хикс “ на „ Лаута “ с втория отбор от Стара Загора. Това се случи в първия мач сред двамата – на 5 декември 2017 година, а дуелът завърши 1:1. В останалите им 8 срещи, които все бяха сред Черно море и " Локо " (Пд), варненецът има 4 победи, а босненецът – 3.

Най-важните триумфи на Илиан Илиев бяха в баражите за седмото място през 2018 година. Тогава " Черно море " победи " Локомотив " на „ Тича “ с 2:1. Реваншът на „ Лаута “ приключи 2:2 и по този начин варненци отидоха на бараж - този за Лига Европа на „ Герена “ против " Левски ". Там пък се стигна до проваляне с 1:4 и до евротурнирите в последна сметка се класираха „ сините “, водени тогава от Делио Роси.

В момента обаче Акрапович е влезнал в серия против Илиан Илиев. Босненецът завоюва последните два директни конфликта, все в Пловдив и с по един гол разлика. На 29 октомври 2019 „ черно-белите “ победиха с 1:0, а 30 август 2020 година – с 2:1. Като цяло по традиция дуелите сред двамата са оспорвани, като в никакъв случай не се е стигало до огромни победи.

Най-големите са с два гола разлика и все в интерес на Илиан Илиев. Ако пък босненецът завоюва, постоянно е минимално. Сега обаче обстановката е друга, защото Акрапович е отпред на устремилия си към купата ЦСКА и има домакинство преимущество, до момента в който Илиев e на 7-о място със своя Черно море и главната му задача е да се подреди в Топ 6. А това непроменяемо минава през трупане на точки и на игрища, като „ Българска войска “, написа gol.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР