снимка: Черно мореУчилищата и детските градини във Варна са готови

...
снимка: Черно мореУчилищата и детските градини във Варна са готови
Коментари Харесай

Община Варна, това за хвалба ли е? Само две училища няма да започнат 15 септември в сградите си

снимка: " Черно море "

Училищата и детските градини във Варна са подготвени в общи линии за първия образователен ден. На някои места има леки довършителни работи, които няма да попречат на откриването на новата 2019 – 2020 година, заяви в ефира на телевизия " Черно море "  шефът на общинската дирекция „ Образование и юношески действия “ Лилия Христова.

Отделените средства за поправки през лятото са от порядъка на 550 000 лева Само 2 учебни заведения няма да посрещнат 15 септември в личните си здания. Това са НУ „ В.Левски “ в „ Аспарухово “ и ПГ по стопанска система „ Г.С.Раковски “, заяви Христова. Децата от първото учебно заведение ще водят занятия в СУ “Любен Каравелов “, от второто – в дребния корпус на ОУ „ Стоян Михайловски “ в регион „ Вл.Варненчик “. Причината – ремонтни действия.

Децата от НУ „ В.Левски “ бяха преместени от варненската морска гимназия „ Св.Николай Чудотворец “, тъй като и там скоро ще стартира рационализация с пари от програмата „ Региони в напредък “, разясни Христова.   

По предварителни данни 32 320 деца от I до X клас ще прекрачат учебния предел в община Варна на 15 септември. Криза за учители не се чака.

В момента свободните места са 100, като претенденти има задоволително, сподели още Христова и подсети, че Варна се върша добре от години със лични запаси с обезпечаването на фрагменти за образованието.

По отношение на огромните планове тя подсети, че следва строителството на нова постройка на Математическата гимназия във Варна. С това ще стартира разделянето на двойките учебни заведения. Същото следва за III ПМГ и ОУ „ Славейков “.

Тъй като Варна ще се развива отсега нататък в посока на курортните комплекси, там ще се заселят доста младежи с деца. Затова на мястото на Оздравителното учебно заведение в курорта „ Св.Св.Константин и Елена “ се планува план за създаване на начално учебно заведение с предучилищни групи. Сега младите фамилии, които живеят в региона, водят децата си в учебните заведения „ Г.С.Раковски “ и Захари Стоянов в „ Чайка “, което е обвързвано с всекидневни пътувания, сподели още Лилия Христова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР