Снимка БулфотоЗоран Заев коментира за пореден път сложните отношения на

...
Снимка БулфотоЗоран Заев коментира за пореден път сложните отношения на
Коментари Харесай

Заев: Ние създаваме диалог, а не конфликт с България

Снимка Булфото

Зоран Заев разяснява за следващ път комплицираните връзки на страната му с България. Премиерът на Северна Македония изрази вяра, че те ще бъдат усъвършенствани и неразбирателството ще остане в историята. Заев уточни какво вършат македонците по въпроса.

Ние сътворяваме разговор, а не спор с България, успокоение и подготвеност за съдействие, вместо шовинизъм за вътрешна приложимост и нова изолираност. Това показва министър председателят на Република Северна Македония Зоран Заев в изявление за организация МИА.

Зоран Заев споделя, че връзката със София в търсене на решение продължава и добавя, че двустранните въпроси не би трябвало да бъдат спънка в евроинтеграционния развой. По думите му изборите в България не би трябвало да пречат на изглаждането на двустранните различия, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Премиерът на Република Северна Македония чака специфичният делегат Владо Бучковски, външният министър Буяр Османи и българският външен министър Екатерина Захариева да възобновят контактите в търсенето на решение след новогодишните празници.

Трябва да демонстрираме европейски полезности в същото време на провокации. Диалог, вместо спор. Спокойствие и подготвеност за съдействие, вместо шовинизъм за вътрешна приложимост и нова изолираност. И двете страни имат дълг към македонските и българските жители да им обезпечат европейско бъдеще, придържайки се към европейските полезности, показва Заев.

По думите му Северна Македония е в действителност част от Европа след ясното решение от март на всички страни членки и последвалия отчет на Европейската комисия, само че всяко отсрочване на началото на договарянията по присъединение единствено слага под въпрос доверието към Европейски Съюз.

Зоран Заев счита, че Северна Македония губи време поради неприемането на преговорната рамка, само че същинският губещ е Европейски Съюз. Това е удар в устоите на Европейски Съюз, споделя министър председателят на Република Северна Македония.

 

Pause

Unmute

Remaining Time -0:07

Loaded: 0%

Progress: 0%

Fullscreen

Ние ще се борим, тъй като нашите деца чакат от нас да спечелим борбите на 21-ви век, те желаят да бъдат част от Европейски Съюз, да се радват на сигурност и непоклатимост, откакто към този момент сме членове на НАТО. Ние няма да позволим избрани кръгове да бродят в страната. Не, тази страна е предпазена от НАТО и това към този момент е доказано с документ. Аз повеждам тази борба, която е обща за македонците, албанците, турците, власите, ромите, сърбите, бошняците и всички останали, споделя Зоран Заев пред организация МИА.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР