Снимка: БулфотоЗдравният министър д-р Стойчо Кацаров обяви, че е готов

...
Снимка: БулфотоЗдравният министър д-р Стойчо Кацаров обяви, че е готов
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров: Отменям мерките, ако се ваксинират хората над 60 години

Снимка: Булфото

Здравният министър доктор Стойчо Кацаров разгласи, че е подготвен да анулира ограниченията даже единствено в случай че хората над 60 години да се имунизират всеобщо.

Според него, смисълът на третата доза е да усъвършенства имунната отбрана, което да докара до по-малък брой заболели и до по-малък брой умряли, приложението й е откакто са минали 6 месеца след приключен цикъл на имунизация.

„ Ако се имунизираме всеобщо, присъственото образование ще остане за всички деца. Близо 5.5 милиарда души по света са получили най-малко по една доза ваксина против Коронавирус. Няма друго лекарство, което да се е приложило в подобен мащаб в последните години. Има задоволително ваксини за всички. Цялата организация за слагането на ваксини е основана, остава да се убедят хората, че би трябвало да го създадат. Призовавам всички да се имунизират, имунизацията ни защищава да не боледуваме тежко, да не умрем. Числата демонстрират, че над 95-96% от хората в лечебните заведения са неимунизирани. 96-97% от умрелите в страната са неимунизирани “, думи на министър Стойчо Кацаров.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР